• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.01.2022

15:42

NEGA LICA TOKOM ZIME! Odradite tretman kod kuće koji NE KOŠTA NIŠTA, a koža će vam biti meka!

Ljubav

NEGA LICA TOKOM ZIME! Odradite tretman kod kuće koji NE KOŠTA NIŠTA, a koža će vam biti meka!

Podeli vest

Nega lica je neophoda tokom zime. Hladan vazduh, vetar i sneg utiču na našu kožu na brojne načine i to ne tako pozitivne

Vrlo je važno da negujte kožu, a još je bolje ako je negujete prirodnim putem.

Kada je reč o rutini koju bi trebalo praktikovati jednom nedeljno počnite ponovo od čišćenja lica. Dobro ga očistite micelarnom vodom, a zatim se umijte mlakom vodom, da se pore otvore.

Pre ovoga pripremite jedan litar vode koju ste prokuvali, a zatim u nju dodali čaj po izboru, lavanda ili žalfija su preporuka i naparite lice dok je voda još topla. Preko glave stavite peškir da bi efekat bio bolji.

Nakon ovoga uzmite peškir i laganim pokretima uklonite mrtvu kožu koja se kruni sa nosa, brade i usana. Nakon ovoga se ponovo umijte mlakom vodom i stavite masku domaću koju ste pripremili ili neku kupovnu koja vam odgovara.

Nako što skinete masku još jednom se umijte hladnijom vodom, da se koža osveži i pore zatvore, a zatim nanesite kremu koju koristite.

Veoma je važno da se nakon svake faze čišćenja umijete jer koža dok je vlažna bolje upija i lakše je tretirati je.

Masku možete pripremiti i sami kod kuće, a evo nekoliko predloga za vas.

Foto: Pexels

Maska za lice

Jaje za hidrataciju

Za masniju kožu: jedno belance umutiti sa kašičicom meda i par kapi limuna i naneti na kožu. Držati petnaestak minuta i isprati mlakom vodom.
Za suvu kožu: sve isto, samo umesto belanceta koristiti žumance.

Krastavac za hidrataciju

Kolutove krastavca poređati po celom licu i ostaviti ih petnaestak minuta. Nakon ove brze maske, koža postaje meka, zategnuta, čista, podočnjaci i bore manje vidljivi. Takođe, izmiksan krastavac se može kombinovati i sa medom ili jogurtom.

Banana za podmlađivanje

Banana je dostupna cele godine, a blagotvorna je za sve tipove kože. Za suvlju kožu dovoljno je izgnječiti bananu i dodati kašiku nekog prirodnog ulja, poput bademovog ili maslinovog. Za mešovitu kožu pola banane pomešajte sa kašikom meda i držite je na licu i vratu petnaestak minuta.

Foto: Shutterstock

Pavlaka za umornu kožu

Ako ste umorni, ali imate vremena, isprobajte ovu masku. Namazati licem tankim slojem pavlake i ostaviti desetak minuta, ali ponoviti ovo nekoliko puta zaredom. Između dva sloja, poprskajte lice limunovim sokom. Pavlaka suvoj koži daje potrebnu masnoću i vlagu i čini je izrazito mekom i elastičnom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija