• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2022

20:31

Od samo 2 sastojka napravite lek za visok pritisak: Ovo je detaljan recept i pravilo po kojem se pije

Ljubav

Od samo 2 sastojka napravite lek za visok pritisak: Ovo je detaljan recept i pravilo po kojem se pije

Podeli vest

Visok pritisak smatra se tihim ubicom, a veliki broj stanovnika Srbije pati od ovog poremećaja.

Povišene vrednosti pritiska nepovoljno utiču na sve organe, a prvi na udaru su mozak i srce. Kada je reč o vrednostima pritiska koje se smatraju povišenim, kriterijumi Svetske zdravstvene organizacije (SZO) kažu da se  vrednosti sistolnog arterijskog pritiska više ili jednake 140 mmHg i/ili dijastolnog arterijskog pritiska više ili jednake 90 mmHg, dobijene u tri uzastopna, adekvatna merenja tokom 1-3 nedelje smatraju hipertenzijom. 

Ukoliko imate visok pritisak, veoma je važno da na vreme odete kod lekara, kako biste dobili adekvatnu terapiju. Uzimanje lekova koje vam je odredio vaš doktor najbolji je način da visok pritisak držite pod kontrolom, a ljudi u ove svrhe često koriste i prirodne preparate.

Foto: Pixabay

Za ovaj napitak neophodan vam je cvet gloga

Tako su čajevi i tinkture od biljaka postali neizostavni deo terapije onih koji muku muče sa hipertenzijom, a mi vam donosimo jedan od recepata koji se godinama koristi.

Za ovu tinkturu potrebno vam je pola litre alkohola 96% u koju treba da stavite 5 kašika glogovog cveta.

Bocu je potrebno dobro začepiti, jednom dnevno protresti i nakon 10 dana ocediti.

Od ovako dobijene smese uzima je 20 kapi jednom dnevno sa malo vode.

Osim za visok pritisak, ovaj lek je dobar i za umirenje srca, kao i za nesanicu, a u te svrhe treba popiti uveče pre spavanja 40 kapi, takođe razređeno sa malo vode.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija