• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2022

13:07

"Znala sam da nešto nije u redu..." Doktori je ubeđivali da je ZDRAVA, a onda je počela njena BORBA ZA ŽIVOT!

Ljubav

"Znala sam da nešto nije u redu..." Doktori je ubeđivali da je ZDRAVA, a onda je počela njena BORBA ZA ŽIVOT!

Podeli vest

Iako je tražila pomoć, niko joj nije verovao da nešto zaista nije u redu sa njom.

Hana Katon (24) je usled raznih simptoma koje je osećala, 2019. godine postala zabrinuta za svoje zdravlje. Ona je otišla kod lekara nakon što je osećala nesvesticu, nadutost, često je imala urinarne infekcije i neredovne cikluse. 

Međutim, Hana tvrdi da je joj rečeno kako je njen problem vezan za stres i da bi takođe trebalo da smrša.

 - Više od godinu dana sam odlazila kod različitih doktora, kako bi našla jednog koji će me saslušati kad govorim da su mi ciklusi neredovni i da nešto nije u redu. Odgovor svih njih je bio "pod stresom si, dobro si, daj sebi vremena, smršaj". Živela sam sa menstrualnim bolovima, hroničnom nesvesticom, simptomima urinarne infekcije i nadutošću. Znala sam da nešto nije u redu, ali nijedan doktor nije delovao zabrinuto - ističe Hana.

Sve se promenilo kada se Hana onesvestila usled jakih bolova, dok je bila na jahanju u oktobru 2021. Tada su joj otkrili da u jajnicima ima tumor veličine dinje (oko 20cm), koji je pukao.

Foto: Shutterstock

bol u stomaku

Hana je hitno operisana, tumor su joj izvadili, a kako je rekla, bila je veoma ljuta:

- Bila sam besna, jer sam više od dve godine patila od različitih tegoba i pila razne antibiotike koje su mi zapravo bespotrebno davali.

Rizik od javljanja raka jajnika se povećava od srednjih godina, a većini žena je dijagnostikovan nakon menopauze. 

Hana se nada da će njena priča pomoći drugim ženama, da ukoliko osećaju da nešto nije u redu, insistiraju na dodatnim pretragama, čak iako njihov lekar smatra da nema mesta za brigu. 

Ključni simptom raka jajnika je konstantna nadutost. Takođe i brza sitost, abdominalni bolovi i problemi sa urinarnim traktom, pored tipičnijih simptoma kao što su gubitak težine, nesvestica i promena u crevnim navikama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija