• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

06.02.2022

14:25

Doktori su joj rekli da samo ima TRUDNIČKE SIMPTOME - sada su ona i beba u kandžama OPAKE BOLESTI!

Ljubav

Doktori su joj rekli da samo ima TRUDNIČKE SIMPTOME - sada su ona i beba u kandžama OPAKE BOLESTI!

Podeli vest

Džulija Volkova je mislila da se oseća loše zbog trudnoće, a onda je saznala da je čeka borba protiv raka grlića materice.

Džulija Volkova (38) je bila veoma uzbuđena kada je u avgustu 2021. godine, saznala da će postati mama prvi put. 

Njena sestra Alina ističe kako je cela porodica bila presrećna, naročito pošto je u pitanju prva beba u porodici, prvo unuče. 

Međutim, Džulija je počela da oseća grčeve, manje krvarenje i bol u abdomenu, a ovakvi simptomi su uvek znak da treba posetiti lekara, pa čak i da se radi o vanmateričnoj trudnoći. 

Ipak, lekari su ove nelagodnosti pripisali ranoj trudnoći, a takođe su joj otkriveni i miomi. Džuliji su prepisani lekovi protiv mučnine i bolova, za izrasline koje su uobičajne kod žena. 

Međutim, nekoliko nedelja kasnije, Džulija je počela da gubi na težini i njena energija je opadala, što su jedni od ključnih simptoma raka.

Kada je u decembru 2021. iskusila ozbiljne bolove stomaku, otišla je kod lekara gde je dobila unutrašnje krvarenje.

Foto: Shutterstock

devojka

Doktori su posmatrali promene na njenom grliću materice i nakon skenera i biopsije, porodica je dobila najteže vesti. 

Džulija ima agresivan oblik raka grlića materice.

Simptomi su uključivali bolove u donjem delu leđa, stomaka ili karlice, bolove tokom seksa, vaginalna krvarenja i promene u iscetku.

Lekari ističu da žene koje već imaju miome ili endometriozu, moguće je da već imaju ove simptome, ali je važno da se urade dodatne analize, ukoliko se stanje pogorša. 

Džulija je morala da ima tri ture hemoterapije, koje su joj u kombinaciji sa trudničkim simptomima bile i fizički i emocionalno naporne. 

Kada Džulija bude u martu u 33. nedelji trudnoće, moraće da ima carski rez, a potom i operaciju koja će joj spasiti život. Njoj će uraditi histerektomiju (uklanjanje materice), uklanjanje grlića materice, jajnika, a takođe će ući u menopauzu. 

Nakon operacije će takođe možda biti potrebno da ima još hemoterapija, kako bi u potpunosti prevazišla bolest. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija