• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

10.02.2022

19:58

REŠITE SE NESANICE! Ekspert za SPAVANJE deli TRIK zbog kojeg ćete zaspati za 10 MINUTA!

Ljubav

REŠITE SE NESANICE! Ekspert za SPAVANJE deli TRIK zbog kojeg ćete zaspati za 10 MINUTA!

Podeli vest

Ekspert za spavanje Rosi Osmun, podelila je savete za otklanjanje nesanice, kao i caku zbog koje ćete zaspati u rekordnom roku.

Nesanica je problem mnogih ljudi, a Rosi Osmun, ekspert za spavanje, podelila je svoje savete za regulisanje ove neprijatnosti, koja može i da ugrozi zdravlje ljudi:

Izbegavajte dremanje tokom dana:

- Duge dremke mogu da poremete vaš raspored spavanja, odlažući odlazak na spavanje noću. Umesto toga, držite se brzih 30-o minutnih dremki, kada su vam potrebne. 

Prestanite da gledate u sat:

- Teško je odupreti se radoznalom bacanju pogleda na sat, kako biste videli koliko vremena je ostalo do jutra. Međutim, opsednutost vremenom može uzrokovati samo stres i na kraju učiniti težim da zaspite. 

Foto: Shutterstock

spavanje

Rashladite sobu:

- Savršena tempreratura sobe za spavanje je oko 20 stepeni. Ako vam je soba pretopla, to može doprineti i povećanju telesne temperature, što opet može otežati padanje u san i dostizanje dubokon sna. 

Tehnike relaksacije: Progresivno opuštanje mišića može da vam pomogne da opustite telo pre odlaska u krevet. U cilju da olakša svaku tenziju, fokus ove tehnike je da vaši mišići prvo budu malo napeti, pre nego što ih opusti. 

Evo kako se izvodi:

  • Zatvorite oči i dišite polako
  • Naprežite celo lice (oči, usta, nos, vilicu i usne) oko 10 sekundi, onda udahnite duboko i opuštajte mišiće. 
  • Ponovite ovu proceduru naprezanja i opuštanja mišića kroz telo, od ramena i vrata, do listova i stopala. 
  • Osetićete kako vam mišići postaju sve opušteniji, što je i potrebno kako bi zaspali.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija