• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2022

18:22

ŠTA VISINA ŽENE MOŽE DA OTKRIJE O NJOJ? Stručnjaci imaju zanimljiv odgovor!

Ljubav

ŠTA VISINA ŽENE MOŽE DA OTKRIJE O NJOJ? Stručnjaci imaju zanimljiv odgovor!

Podeli vest

Da li visina žene može da otkrije kakva je ona zapravo? Istraživanja su dala zanimljive odgovore

1. Visoke žene imaju visoke ciljeve

Istraživanje koje su sproveli naučnici pokazalo je da su više žene obično ambicioznije i verovatnije je da će se usredsrediti na izgranju karijere, a ne na osnivanje porodice.

Nakon proučavanja rezultata upitnika, psiholozi su zaključili da su žene sa visinom iznad proseka orijentisane na karijeru i dominantnije.

2. Niske žene su više majčinski tip

Britanski psiholozi su otkrili da niže žene preferiraju dugotrajne veze sa muškarcima i češće imaju i žele decu. Britanke visoke između 151 i 158 centimetara imaju veću verovatnoću da će osnovati porodicu i biti u stabilnom braku sa 42 godine.

3. Visoke žene imaju dužu trudnoću

To što studije tvrde da niže žene imaju tendenciju da razviju više majčinskih osobina ne znači da više žene ne mogu. Veruje se da više žene imaju dužu trudnoću.

Istraživači su 2015. zaključili da visina majke ima uticaj na dužinu njene trudnoće. Tome se može pripisati nekoliko uzroka, uključujući gene i ishranu tokom života žena.

Foto: Shutterstock

Veruje se da više žene imaju dužu trudnoću

4. Niske žene češće imaju više dece

Iako visoke žene mogu da imaju dužu trudnoću, zanimljivo i verovatno zbog njihovih majčinskih karakteristika, niže žene, posebno u modernim zapadnim društvima, obično imaju više dece.

5. Visoke žene se više bore da pronađu partnera

Kada je reč o pronalaženju srodne duše, studije pokazuju da je visokim ženama teže da pronađu pravog partnera. Nije iznenađenje da su visoke slavne osobe poput Tejlor Svift morale da napišu nekoliko albuma o propalim ljubavima pre nego što su našle pravog.

Studije pokazuju da više žene mogu da imaju nešto viši nivo testosterona ili niži nivo estrogena, zbog čega mogu da imaju više muških karakteristika.

Muškarci nesvesno traže osobine plodnosti kod žena, dajući onima s više majčinskih osobina dodatne bodove, dok bi one više žene mogle da pate. Ali, naravno, to ništa ne mora da znači.

6. Niske žene ne veruju drugima baš lako

Kada je reč o izgradnji poverenja i interakciji u društvu, niske žene je teže uveriti i imaju veće probleme sa poverenjem u poređenju sa visokim ženama.

Rezultati su pokazali da su oni s likovima nižeg rasta skloniji nepoverenju prema drugim ljudima oko sebe. Bilo da ste niski ili visoki, ove studije ne moraju nužno značiti da su istinite, jer ipak smo mi ti koji gradimo svoju ličnost i to nas čini jedinstvenim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija