• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

16.02.2022

15:32

NE BUDITE SLEPI KOD OČIJU! Ovih 5 signala govore da ste u TOKSIČNOJ VEZI!

Ljubav

NE BUDITE SLEPI KOD OČIJU! Ovih 5 signala govore da ste u TOKSIČNOJ VEZI!

Podeli vest

Mnogi su svesni da nešto nije u redu sa njihovom vezom, ali odbijaju da prihvate pravo stanje stvari.

Iako ste možda i sami razmišljali o temi toksične veze i bili sigurni da se vama to nikada ne može dogoditi, ljudi često upadnu u taj začarani krug, a da ni ne primete.

- Fizičko i verbalno zlostavljanje nisu jedine stvari koje će otkriti toksičan odnos - navodi terapeutkinja Dženi Batistin.

- Dok je zdrav odnos baziran na jednakosti i poštovanju, nezdrava i toksična veza se svodi na snagu i kontrolu, dodaje terapeutkinja Katarina Arger.

Ovo su ključne stvari koje odaju da ste u toksičnoj vezi:

1. AGRESIVNA KOMUNIKACIJA

Sasvim je prirodno da se ne slažete sa svojim partnerom oko svega. Međutim, čak i kada se svađate ili raspravljate, važan je način na koji to radite. 

- Ukoliko vas partner ponižava, postavlja se iznad vas, mora da ima zadnju reč, nekontrolisano viče i nadjačava, to je oličenje lošeg odnosa - ističe doktor Darsi Sterling.

2. IMATE OSEĆAJ DA HODATE PO LJUSKAMA OD JAJETA

- Ako se nađete u situaciji da nešto želite da podelite s partnerom, ali se bojite da biste ga time mogli isprovocirati i da će to okrenuti protiv vas, možda ste u toksičnoj vezi - dodaje dr. Sterling. U pravoj i kvalitetnoj vezi ćete se uvek osećati dovoljno slobodno da kažete partneru sve što vam je na pameti.

Foto: Shutterstock

svađa

3. STALNO DAJETE, ALI NIKADA NE PRIMATE PODRŠKU

Ukoliko imate osećaj da ste jedini koji se daje i trudi u vezi, da se često i žrtvujete radi partnera, koji vam ne uzvraća istom merom, to je definitivno signal za uzbunu.

4. IZVAN VEZE ZA VAS ŽIVOT NE POSTOJI

Partner je tu da vam dodatno ulepša i olakša život, ali ne treba da bude centar svih vaših zbivanja i vaše jedino interesovanje. Ukoliko ste usmereni samo na partnera, gubite prijatelje ili drastično smanjujete viđanje sa njima i porodicom, to bi moglo da znači nevolju.

5. GUBITAK AUTONOMIJE

Svako je odgovoran za svoj život i svoje postupke, međutim ukoliko je partner taj koji donosi sve vaše odluke i postavlja se kao da jedini zna šta vam treba, to nikako nije dobar znak.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija