• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.04.2022

16:49

MNOGIMA SU OMILJENO VOĆE! Trešnje čiste organizam od toksina, bogate su vitaminima i jačaju kosti!

Ljubav

MNOGIMA SU OMILJENO VOĆE! Trešnje čiste organizam od toksina, bogate su vitaminima i jačaju kosti!

Podeli vest

Može se reći da su trešnje jedna od najmoćnijih voćki koje postoje. Obezbeđuju nam bitne hranljive materije, a ne sadrže veliku količinu kalorija (1 šolja trešanja sadrži otprilike 90 kalorija)

Trešnje su bogate antioksidansima

Još pre mnogo godina trešnje su smatrane najboljim voćem za pročišćavanje organizma, oslobađajući ga od štetnih toksina. Pročišćavaju organizam zahvaljujući antocijaninima, koji im daju karakterističnu modro crvenu boju. Trešnje imaju moć da neutrališu slobodne radikale, koji su odgovorni za degenerativne bolesti, kao što su Alchajmer, kancer ili artritis.

Foto: Shutterstock

Trešnje su bogate antioksidansima

Ujedno, trešnje pomažu u prevenciji raznih bolesti i problema sa srcem, a takođe sprečavaju i prevremeno starenje ćelija. Štite srce i poboljšavaju cirkulaciju krvi, održavaju u dobrom stanju kapilare u mrežnjači, što dovodi boljem očuvanju vida.

Sa druge strane, trešnje sadrže vitamin C i aminokiseline, koji su idealni za prevenciju starenja kože, ali i za očuvanje zdravlja kose i noktiju. Usporavaju nastanak bora, fleka i staračkih pega, omogućavajući koži mladalački izgled.

Trešnje, glavni sastojak dijeta za pročišćavanje organizma

Svakodnevno konzumiranje 200 grama trešanja pomaže u prevenciji mnogih zdravstvenih problema, i poboljšava opšte stanje organizma, omogućavajući da izgledate zdravo i mlado. Trešnje su idealne za dijete za pročišćavanje organizma, jer zahvaljujući kalijumu koji sadrže (a pri tom ne sadrže natrijum), pomažu osobama koje imaju problem sa zadržavanjem tečnosti. Postoji dijeta sa trešnjama, koja se satoji od ispijanja 2 litra soka od trešanja na dan, tokom 72 sata zaredom. Ova dijeta za cilj ima da oslobodi organizam od toksina i mokraćne kiseline, i da sagori masti, i tako vam pomogne da smršate koji kilogram.

Preporučuje se konzumiranje trešanja osobama kojima je potrebno povremeno čišćenje organizma od toksina i tečnosti, kako bi se osećale bolje. Takav je slučaj sa osobama koje pate od artritisa, gihta, gojaznosti, kamena u bubregu, kamena u žučnoj kesi, osobama sa celulitom itd.

Foto: AP PHOTO

Trešnje za jače kosti

Trešnje se takođe preporučuju i za otklanjanje simptoma i raznih zdravstvenih problema vezanih za osteoporozu, naročito kod žena u menopauzi, jer sadrže gvožđe i kalcijum. Mogu se takođe konzumirati za lečenje i prevenciju anemije i problema sa zubima. Trešnje je pozeljno uključiti u ishranu kod dece koja su u fazi menjanja zuba.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija