• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

03.04.2022

11:38

MNOGO VIŠE OD ZAČINA! Bogata vitaminima, odlična za DETOKS - ova biljka se smatra prirodnim LEKOM!

Ljubav

MNOGO VIŠE OD ZAČINA! Bogata vitaminima, odlična za DETOKS - ova biljka se smatra prirodnim LEKOM!

Podeli vest

Peršun se najčešće koristi kao začin u ishrani, ali mnogi nisu svesni benefita koje ima na celo telo.

Verujemo da i kod vas, prava, domaća supa, ne može da prođe bez mnoštva peršuna. Međutim, ova biljka je mnogo više od mirisnog začina.

Zapravo, veoma je lekovita i hranljiva, pa samim tim i poznata u prirodnoj medicini.

- Peršun obiluje vitaminom C, čak toliko da u poređenju sa drugim voćem i povrćem koje tradicionalno vezujemo za C vitamin, peršun ima oko 3 puta više ovog vitamina od limuna i pomorandže. Pored vitamina C, peršun obiluje i vitaminom A, B i E koji su takođe potrebni našem telu radi balansa imuniteta - kaže nutricionistkinja Ivana Mišić i dodaje:


- Kada su u pitanju oligoelemenati, peršun u značajnim količinama sadrži gvožđe, fosfor, mangan, cink, kalcijum, kalijum, natrijum, magnezijum bakar, celulozu, sumpor. Čaj od peršuna je odličan detoks za ljudski organizam jer podstiče izbacivanje viška vode iz tela a samim tim i štetnih materija - ističe Ivana i predlaže način pripreme čaja:

- Ukoliko je moguće koristite svež peršun za čaj. Ugrejte 2.5 dcl vode do ključanja pa prelijte preko količine od jedne supene kašike peršuna. Ovako potopljen list treba da odstoji 15 minuta. Procedite i pijte ga dok je vruć, jer što duže stoji čaj je sve gorči i jači.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija