
Shutterstock
BELI LUK JE NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK! Nutricionista Mirković otkriva koja MEŠAVINA se koristi za RANE, a evo da li organizam stvara OTPORNOST na PRIRODNE ANTIBIOTIKE
Iako kada nas nešto boli lako krenemo da uzimamo lekove, postoje prirodni antibiotici koji imaju veliku moć, a naš organizam ne stvara otpornost na njih, tako da mogu dugotrajno da se koriste. Nutricionista Branka Mirković za Informer.rs otkriva koji su to najbolji antibiotici
Branka otkriva da naše telo ne stvara otpornost na prirodne antibiotike.



- Prirodna medicina, lekovite namirnice i trave treba koristiti u svakodnevnoj ishrani, najbolje je da se jela pripremaju uz dodatke lekovitih namirnica. Dokazano je da ljudski organizam ne stvara otpornost ili rezistenciju na prirodne lekovite namirnice i da se mogu stalno i dugotrajno koristiti- kaže ona.
Printscreen You TubeK1 Televizija
Kao što smo već i znali od ranije, beli luk je moćan prirdodni lek.
- Najbolji prirodni antibiotik je beli luk, koji dokazano deluje antibakteriski I antiseptično. Poznati su mnogi domaći preparati koji imaju izrazito zaštitna svojsta, i preporučuje se da se što češće koriste, a najbolje je ako su zastupljeni u svakodnevnoj ishrani.


LJUSKE LUKA SU ZDRAVE
- Ne bacajte ljuske, one imaju vrednost za respiratorne organe i ugruške. Ako želite beli luk da stavite u neko jelo ili supu, zgnječite ga sa sve ljuskom i ubacite ga. Ili ceo luk sa korom ispecite u rerni, istisnite ga kao pastu, to je sve hranljivo - rekla je ona.
Tako pripremljen beli luk svako možete da jede, neće smetati želucu.
"Ovo se odnosi i na crni, i na beli luk. Crni uzmite neoljušten, izbockajte ga viljuškom i skuvajte u supi, dobićete supu od lukovine. Odličan je za imunitet, i to ne da jedete beli luk kao čen, nego seckajte i dodajte u hranu. Cela Francuska i Italija mirišu na beli luk, nikome to ne smeta. Obično ljudi narendaju beli luk u ulje, pa malo limuna i onda to koriste na kašičicu, ali bolje je unositi ga uz hranu".
"Prirodni antibiotik alicin ne može da se izdvoji i zato se preporučuje da se konzumira u izvornom obliku".
Shutterstock
- Crni luk se smatra prirodnim antibiotikom i veoma je mnogo korišćen kao lekovito povrće u borbi protiv bakterija, virusa i gljivica- objašnjava nutricionista.
Mirković otkriva koja mešavina se ranije koristila za rane.
- Med ima antiseptičko i antibakterisko dejstvo, kao i prava vina. Postoje zapisi da su se rane na ratištima uspešno lečile mešavinom meda i vina. Propolis pčelama služi da održe higijenu u kosnicama, a danas je veoma populanan prirodni antibiotik - kaže ona.
BONUS VIDEO: