• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.I.

07.07.2022

07:06

AKO IMATE NIZAK PRITISAK, A NAPOLJU JE VRUĆINA, OVO MOŽE DA VAM POMOGNE! Nutricionista Mirković otkriva šta da POPIJETE UJUTRO

Ljubav

AKO IMATE NIZAK PRITISAK, A NAPOLJU JE VRUĆINA, OVO MOŽE DA VAM POMOGNE! Nutricionista Mirković otkriva šta da POPIJETE UJUTRO

Podeli vest

Hipotenzija je stanje koje pogađa i mlađe osobe, a podrazumeva pojavu kada gornji pritisak padne ispod 100 mmHg, donji ispod 60 mmHg i uz to se javljaju tegobe. Nutricionista Branka Mirković govorila je za Informer.rs šta može da vam pomogne bolje da se osećate ukoliko imate nizak pritisak

Nutricionista Mirković objašnjava da visoke temperature jesu teške, ali da postoje napici koji su spas za osobe koje pate od niskog pritiska.

 - Minralne vode, slani sejkovi od povrća su spas za visoke temperature posebno hipotoničarima. Kada je ovako toplo vreme osobe koje imaju tegobe sa niskim pritiskom teško funkcionišu - kaže ona.

Foto: Printscreen You TubeK1 Televizija

Branka Mitrović nutricionista

Male promene mogu da poboljšaju stanje.

 - Glavobolje, pospanost, ošamućenost, dezorijentacija, konfuzija… Napravite male promene koje će vam ublaziti tegobe i tako pomoći da se bolje osećate - objašnjava nutricionista.

6 navika koje mogu da vam pomognu

1. Kafa diže pritisak ali je i diuretik i zato je neophodno da se pije uz kafu velika časa vode

2. Ujutru odmah posle buđenja 3 do 5 dl vode ili limunade

3. Nositi flašicu sa vodom sa sobom i stalno piti vodu

Foto: Shutterstock

Voda je dobra za osobe sa niskim pritiskom

4. Mineralne vode sa višim sadrzajem minerala, posebno soli su pravi spas za ljude sa niskim pritiskom

5. Hrana mora da se soli, jedite slane mesne supe, od povrća, potaže

6. Mnogo ljudi sa niskim pritiskom izbegava da soli hranu jer otiču. Oticanje je ponekad i znak da ne unosite dovoljno tečnosti

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija