• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljubav&zdravlje/M. Jovanović

11.07.2022

21:55

Kako do INTENZIVNIJEG VRHUNCA? Prepustite se strasti ovog leta!

Shutterstock

Ljubav

Kako do INTENZIVNIJEG VRHUNCA? Prepustite se strasti ovog leta!

Podeli vest

Snažna zadovoljstva u krevetu počinju u umu. Pojačajte užitak uz nekoliko korisnih, a ne previše zahtevnih saveta, pa ćete uživati svim čulima...

Leto je mnogima glavna inspiracija za strastvene igrarije. Bilo da ste sami ili imate partnera, visoke temperature iskoristite za prepuštanje zadovoljstvima. Čak i najsramežljivijima tokom letnjeg perioda popuste kočnice. Kako biste užitak imali na pravi način, pojačajte strast uz nekoliko korisnih, a ne previše zahtevnih saveta. Uživaćete svim čulima.

Hrana i piće

Losos, haringa i sardine sadrže mnogo omega-3 masnih kiselina. Ovaj spoj pomaže u jačanju kardiovaskularnog sistema, pa ćete dobiti veći protok krvi, a samim tim ćete i brže doći do uzbuđenja. Omega-3 takođe mogu povećati želju, držeći vas fokusiranim na zadovoljstvo partnera. Jedna čaša vina, jedna čaša žestokog pića ili jedan koktel mogu poboljšati šanse za vrhunac jer piće podiže samopouzdanje i pomaže u podizanju raspoloženja. Čaša soka od nara takođe povećava libido.

Upoznajte svoje telo

Nemojte čekati da vam partner probudi erogene zone. Što više znate kako funkcioniše vaše telo i šta vam budi požudu, to ćete lakše moći da partneru date smernice tokom odnosa.

Vitamini

Možete li popiti čarobnu pilulu i učiniti svoj užitak u intimnim odnosima trajnijim? Nažalost, ne. Ali neki vitamini i minerali mogu u tome pomoći. Kod žena se pokazalo da vitamin B kompleks, L-arginin i cink (uzimani zajedno) pomažu u oživljavanju želje za intimnim odnosima. Kada su u pitanju muškarci, posebno oni koji imaju problema sa prebrzim vrhuncem, pomoću dodataka ishrani mogu neutralisati ovaj problem. Dodaci koji sadrže blage anestetike mogu vam pomoći kako biste dobili malo vremena. Pre konzumiranja konsultujte se sa stručnjacima kako ne biste preterali u konzumiranju i imali neželjena dejstava.

Foto: Shutterstock

Gledajte se 30 sekundi u oči

Igranje igrica podstiče želju

Želite prirodno povećanje nivoa testosterona? Isprobajte borbu jastukom, strip poker ili proverite ko će se brže svući. Svako takmičenje, nadmetanje - uključujući izazivanje partnera u onlajn igri može povećati količinu testosterona. Istraživanja su pokazala da muškarci koji se igraju igricama duže od sat vremena dnevno imaju manje šansi da pate od preranog vrhunca.

Opuštanjem do vrhunca

Snažna zadovoljstva u krevetu počinju u umu. Stres i anksioznost najčešći su razlozi zbog kojih žene ne doživljavaju vrhunac. Tantričko disanje pre vođenja ljubavi može vam pomoći da od umornog dođete do energičnog. Udahnite kroz nos četiri sekunde, zadržite dah sedam sekundi, a zatim osam sekundi izdišite kroz usta. Ponovite tri puta. Kada je reč o muškarcima, pokušajte stvoriti intimnu vezu pre odlaska u krevet kako biste lakše primetili i uskladili nivoe uzbuđenja vaše partnerke. Najlakši način je gledanje u oči. Sedite ili lezite okrenuti prema partnerki i gledajte je u oči 30 sekundi, primetićete kako se u njoj budi vulkan strasti.

Foto: Shutterstock

Predigra je pola odnosa, barem za žene

Posvetite se predigri

Dobra predigra je već pola puta do intenzivnog zadovoljstva. Većini žena do vrhunca je potrebno oko 14 minuta (muškarcima samo četiri minuta) i mnogo je veća verovatnoća da će žene postići vrhunac ako erotski susret uključuje senzualno ljubljenje, ručnu stimulaciju i oralno zadovoljstvo. Nemojte se osećati krivima što vam je potrebna dodatna stimulacija - pokažite partneru koliko uživate u njegovoj pažnji. Kod muškaraca je situacija malo drugačija. Predigra je bitna, ali ne mora se uvek dogoditi pre intimnog odnosa. Ako osetite kako vaše uzbuđenje prebrzo raste tokom predigre, priuštite partnerki zadovoljstvo rukama ili ustima dok se ne sinhronizujete i dođete do istog nivoa uzbuđenja. Posle se samo prepustite plimi strasti  do duboko u noć.

Poze su bitne

Bezbroj je intimnih poza, te se ne libite da ih istražite. Pronađite onu koja vam najviše odgovara kako biste se osećali prijatno. Ipak, imajte na umu kako neke od njih mogu mnogo više da utiču na vaš libido i intenzitet zadovoljstva. Za žene najbolji je izbor takozvani "doggy style", kao i poza u kojoj je žena gore. Tada dolazi do jače stimulacije kritične tačke, te je i vrhunac snažniji. Snažni muški vrhunci dolaze uz nežne i senzualne stimulacije celog tela. Usredsredite se na partnera i obostrani užitak će doći. Posvetite se jedno drugome, to je jedini i najtačniji recept za višestruka zadovoljstva.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija