• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.10.2022

09:26

MANEKENKI ODBILI DA URADE MAMOGRAFIJU, JER JE PREMLADA! Nakon samo 8 meseci je dobila NAJGORE VESTI! (FOTO)

Instagram/philecia

Ljubav

MANEKENKI ODBILI DA URADE MAMOGRAFIJU, JER JE PREMLADA! Nakon samo 8 meseci je dobila NAJGORE VESTI! (FOTO)

Podeli vest

Filecija Labaunti je otišla kod lekara nakon što je napipala kvrgu u dojci, ali su doktori odbili da joj urade mamografiju, smatrajući da je previše mlada

Filecija Labaunti (35) je model, kojoj je dijagnostikovan rak dojke u četvrtom stadijumu, skoro godinu dana nakon što su lekari odbili mamograf, tvrdeći da je premlada da bi imala tu bolest.

Ona je prvi put otkrila sumnjivu kvržicu na svojim grudima u julu 2018. Međutim, lekari su brzo odbacili zabrinutost TikTok zvezde, što je potencijalno koštalo Fileciju života.

Rekli su joj da je kvržica benigna, što znači da nije kancerogena i ubedili su je da je premlada i zdrava da bi imala tu bolest, dok su odbijali da joj urade mamograf, koji bi joj spasio život.

- Prihvatanje ovoga bila je velika greška i sada shvatam da je trebalo više da se borim za testiranje - objasnila je Filecija, iz Kalifornije.

 

 

Tragično, nekih osam meseci kasnije, nakon dva dodatna pregleda kod lekara, Fileciji, sa samo 29 godina, dijagnostikovan je rak dojke 4. stadijuma.

Faza 4, raka dojke, znači da se rak proširio na druge delove tela, a u Filecijinom slučaju, proširio se na njena pluća, limfne čvorove i grudnu kost.

- Automatski sam pomislila na smrt, kao i većina ljudi kada čuju reč rak - objasnila je ona i dodala:

- Osećam da su me lekari izneverili.

Nakon postavljanja svoje dijagnoze, Filecija je stavljena u medicinski indukovanu menopauzu, koju je izazvala hemoterapija za lečenje raka.

- Osećam se kao stara dama većinu jutra – zglobovi su mi ukočeni, bolujem i iscrpljena sam - rekla je zvezda.

 

 

Manekenka je zamrznula deset jajnih ćelija, nakon što je saznala da bi hemoterapija mogla da je ostavi neplodnom, neposredno pre nego što je započela svoju prvu rundu.

- Ne znam šta će biti u budućnosti. Čak i ako imam decu, to ne znači da ću moći da ih vidim kako diplomiraju. To menja život, i to ne samo za mene, već i za mog muža, moju porodicu i moje prijatelje - dodala je ona.

Ona je rekla da se "trudi da ne razmišlja previše o razlici koju je mogla napraviti ranija dijagnoza".

Manekenka sada koristi svoje društvene mreže, kako bi podigla svest o ovoj bolesti i ukazala da godine ni u ovakvim slučajevima nisu mnogo važne i da možete oboleti, čak i ako ste mlađi.

Na poslednjem pregledu je utvrđeno da više nema rak, ali je i dalje na oprezu i vodi računa o svom zdravlju.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija