• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.10.2022

10:54

GOVOR TELA GA ODAJE! 5 načina na koja će se ponašati muškarac koji želi da RASKINE VEZU!

Ljubav

GOVOR TELA GA ODAJE! 5 načina na koja će se ponašati muškarac koji želi da RASKINE VEZU!

Podeli vest

Terapeuti otkrivaju da su fizička udaljenost, poput sedenja dalje na kauču ili promena ponašanja u krevetu jedni od pokazatelja da se vezi bliži kraj

Jedan od najgorih osećaja je onaj da nešto baš i ne štima u vašoj vezi. Možda partner deluje nezainteresovanije, sa manje energije ili rasejanije nego inače. Ovo može biti zbog mnoštva stvari, od stresa na poslu do jednostavnog osećaja kolotečine.

Ali ponekad se to dešava zato što razmišljaju o raskidu. Hoćeš da to raščlaniš? Terapeuti otkrivaju ključne znake govora tela, koji pokazuju da vaš partner želi da raskine sa vama. Uhvatite ih rano da biste bili sigurni da ćete moći da rešite stvari.

1. Stalno tapkaju nogom.

Verovatno ćete kucnuti nogom kada čekate autobus ili otvarate važan mejl o neverovatnoj ponudi posla. U mnogim slučajevima to signalizira anksioznost ili frustraciju - a to nisu stvari koje želite u vašoj vezi.

- Metronomski gestovi tapkanja ili udaranja brzim tempom, mogu se koristiti kao neverbalna poruka da neko pokušava da raskine sa vama - kaže Samira Salivan, stručnjak za veze i provodadžija.

- Takvi metronomski rituali uključuju drhtanje nogu, tapkanje stopala ili pucketanje prstima.

Prekid veze je stresan, a ovi znakovi govora tela mogu signalizirati da vaš partner oseća tu napetost.

2. Prestaju da se smeju.

Sastanci bi trebalo da budu srećni, a ako vaš partner ne izgleda tako, možda razmišlja o raskidu.

- Od bilo koga ko je na sastanku sa nekim koga voli, ne bi se tražilo da se osmehne, njihova lica bi uvek bila osmehom - kaže Džozef Puglisi, stručnjak za odnose i dodaje:

- Ali ako je slučaj da žele da raskinu sa vama, ne bi se osmehnuli, radije bi zadržali pravo lice dok pokušavaju da izbegnu kontakt očima.

Drugim rečima, ako osećate da nešto nije u redu sa njegovim ponašanjem, verovatno jeste.

Foto: Shutterstock

veza

3. U krevetu su udaljeni.

Partner koji želi da raskine može se u spavaćoj sobi ponašati drugačije nego obično. Na primer, ako vas vaša partner uvek strastveno poljubi pre nego što zaspite, a zatim iznenada prestane to da radi, možda oseća da se bliži prekid veze. Ili ako se obično okreće prema vama i odjednom počne da se okreće na drugu stranu, onda nešto možda nije u redu.

- Da li među vama postoji normalan fizički dodir, koji je oduvek i postojao, ili imate osećaj da je osoba sada napeta u krevetu? - pita se Masimo Stoki Fontana, seksolog i seks trener.

- Svi ovi signali ukazuju na izbegavanje intimnosti i prekidanje veze.

Vaš partner se možda polako povlači, pre nego što počne sa "razgovorom".

4. Sede daleko od vas na kauču.

Ponekad fizička distanca može značiti emocionalnu distancu.

- Udaljenost između para na kauču može predvideti raskid - kaže Stoki Fontana i dodaje:

- Blizina obično govori o tome da li su povezani jedni sa drugima.

Stoki Fontana takođe napominje da će oni na terapiji za parove napredovati u pozitivnom smeru, obično će premostiti jaz između sebe i sedeti bliže zajedno na kauču tokom sesija.

5. Njihova energija nije kao što je bila.

U mnogim slučajevima možete jednostavno verovati da će vaš instinkt shvatiti negativan govor tela.

- Govor tela se usklađuje sa energijom, a energetski osećaj našeg partnera je uvek prvi znak da možemo da osetimo da se stvari menjaju - kaže Stoki Fontana.

- Prvi znak za mene je nezainteresovanost… pogled može rasejan, a prirodna briga našeg partnera, koju su ranije pokazivali počinje da se smanjuje.

Primetićete da na sastancima gledaju u daljinu, ne izgledaju potpuno prisutni dok zajedno rade kućne poslove ili kuvaju i generalno deluju nezainteresovano. Ponekad vaš partner možda ni ne shvata da to radi.

- Ako je ponašanje svesno ili nesvesno, naš je način da se kao ljudi odvojimo od partnera sa kojim smo - kaže Stoki Fontana.

Čim primetite da nešto nije u redu, rešite to sa svojim partnerom. Iskrena diskusija ili poseta terapeutu, mogu biti upravo ono što vam treba da se vratite na pravi put.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija