• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

11.12.2022

08:36

10 CAKA KOJE ĆE GA NATERATI DA OTVORI DUŠU! Evo kako da nagovorite muškarca da priča o svojim EMOCIJAMA!

Shutterstock

Ljubav

10 CAKA KOJE ĆE GA NATERATI DA OTVORI DUŠU! Evo kako da nagovorite muškarca da priča o svojim EMOCIJAMA!

Podeli vest

Kako bi vam se muškarac otvorio, važno je da ima poverenje u vas, da ga tretirate kao sebi ravnog, postavljate prava pitanja i uradite još nekoliko stvari

Navesti momka da priča o svojim emocijama često nije nimalo lako. Međutim, postoje načini zbog kojih će se on otvoriti i u potpunosti izraziti svoja najdublja osećanja.

1. Budite pouzdani.

Da bi se muškarci otvorili, prvo moraju da vam veruju. Zato poradite na svojoj vezi i pokažite mu da može da vam poveri svoje najdublje emocije.

Budite sigurni da nikada ne koristite ono što je on sa vama podelio protiv njega, u kasnijoj svađi, ili ćete verovatno izgubiti njegovo poverenje zauvek.

2. Tretirajte ga kao sebi ravnog.

On nije dete koje treba da vodite, ukoravate ili da donosite odluke u njegovo ime. On je odrastao čovek.

Tretirajte ga kao sebi ravnog i nekoga ko poznaje sopstvene emocije, mišljenja i ideologiju.

Foto: Shutterstock

razgovor

3. Prepoznajte trenutak kada pokušava da se otvori i uzvratite mu empatijom.

Muškarci mogu biti samosvesni i moraju da čuju potvrdu svog partnera o tome šta rade dobro. Ovo šalje poruku da vam je on važan, što će prirodno uticati na poverenje i vezu.

4. Postavljajte zanimljiva pitanja, koja pokazuju da ste zainteresovani za ono što on ima da kaže.

Započnite pitanjima šta, kada ili kako. Ova pitanja mu daju priliku da kaže ono što bi želeo, a da ga ne stavlja u defanzivu.

Obavezno postavite pitanja na koja ne može da odgovori jednostavnim da ili ne, što bi vas samo beskrajno nerviralo, jer je to trenutni ćorsokak u razgovoru.

5. Ne nabijajte mu na nos ono o čemu želite da razgovarate.

Započnite razgovor nežno i pokušajte da ne osuđujete. Neka odredi tempo, koliko brzo želi da govori o svojim dubljim osećanjima.

Uz to, budite takođe čvrsti i ne dozvolite mu da pobegne od razgovora ili da u potpunosti izbegava teške teme, tako što će ih menjati ili na drugi način izbegavati. Međutim, ako izmiče, budite oprezni - ovo bi mogla biti podmukla teritorija na koju treba lagano koračati, barem u početku.

6. Izaberite dobar trenutak za oboje.

Možete lako da pričate o svojim osećanjima, ali vašem momku je potrebno više vremena, pa čak i prava lokacija. Izaberite vreme i mesto gde nećete biti ometani i nećete biti u stisci sa vremenom.

7. Olako uđite u razgovor.

Započnite razgovor koji nije nužno o "o razgovoru". Kada primetite da se opušta, možete pokrenuti pitanje o kome biste želeli da razgovarate.

Foto: Shutterstock

razgovor

8. Budite spremni da pratite razgovor i promenite teme kada je to potrebno.

Ako primetite da mu se raspoloženje tokom razgovora pogoršalo, ostavite temu na trenutak i počnite da pričate o nečem drugom. Kada napetost nestane, možete lagano da se vratite na osetljiviju temu.

9. Pazite na govor tela - neka bude otvoren i pažljiv.

Takođe je važno da ostanete hladni i sabrani, jer ne želite da se ovo pretvori u svađu. Razgovor o osećanjima je težak za vašeg muškarca i on mora da zna da je bezbedan i da mu se ne sudi.

Ciljajte da pokažete nepreteći, otvoreni govor tela, dok govorite brižnim, saosećajnim tonom glasa.

10. Zapamtite: ne radi se o vama.

Ne terajte ga da priča o vama. Budite radoznali kako on doživljava određena pitanja i aktivno slušajte. Možda biste čak želeli da mu ponovite ono što ste čuli da je rekao i da pitate da li ste ga tačno razumeli. Važno je da se oseća kao da je saslušan i shvaćen. Ovo može zvučati teško i dugotrajno, ali vaša veza je vredna toga, prenosi yourtango.com.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija