• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2023

19:30

IMATE PROBLEM SA MIGRENOM? Ove 4 namirnice će vam UBLAŽITI BOLOVE

Shutterstock

Ljubav

IMATE PROBLEM SA MIGRENOM? Ove 4 namirnice će vam UBLAŽITI BOLOVE

Podeli vest

Kad zaboli glava, većina poseže za tabletama, ali možda sledeći put možete da pokušate sa krompirom, bananama, ananasom i krastavcem koji zahvaljujući svom sastavu mogu na prirodan način smanjiti bol

Ako želite da smanjite unos lekova, probajte uz pomoć hrane da ublažite bol. Većina minerala, vitamina se zapravo nalazi u namirnicama. Ne bi bilo loše da im date šansu pre nego što se naviknete na tablete.

Foto: Shutterstock

1. Krompir

Hrana bogata kalijumom dokazano pomaže pri ublažavanju glavobolje, a pečeni krompir sa ljuskom ima čak 600 miligrama kalijuma.

Foto: Shutterstock

2. Banane

Ovaj dinamični duo kalijuma i magneziijuma nalazi se u ovoj ukusnoj voćki, koju većina voli da jede. Ukoliko vam pulsira glava, magnezijum ima umirujući efekat koji vam može pomoći.

Foto: Shutterstock

3. Ananas

I ananas može da ublaži glavobolju. Svež ananas sadrži enzim bromelain, koji je neka vrsta prirodnog analgetika. On takođe ima antiupalna svojstva, što takođe doprinosi smanjenju glavobolje.

Foto: Shutterstock

4. Krastavac

Kao i lubenica, i krastavac može pomoći u slučaju slabe hidriranosti, prenosi nam Popsugar. Budući da se sastoji od 95% vode krastavac je savršena opcija za sveži međuobrok.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija