• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.01.2023

10:12

NIJE RASPOLOŽENA ZA AKCIJU? Istraživanja pokazala da je ovo razlog loših intimnih odnosa - evo sa čim ima veze!

Shutterstock

Ljubav

NIJE RASPOLOŽENA ZA AKCIJU? Istraživanja pokazala da je ovo razlog loših intimnih odnosa - evo sa čim ima veze!

Podeli vest

Istraživanja su pokazala da će žene, koje imaju problem sa spavanjem, imati manju želju za intimnim odnosima i teže dolaziti do vrhunca.

Istraživanja su pokazala da hrkanje uništava intimne živote žena.

To remeti san, čineći ih umornim i manje je verovatno da će biti raspoložene za akciju. Ukoliko čak i budu spremne na "igru između čaršava", 70 posto je veća verovatnoća da će biti u stanju blokiranja orgazama.

Istraživač dr Tejlor Kon je rekao:

- Pronašli smo snažnu vezu između ženske se*sualne disfunkcije i lošeg kvaliteta sna. Oba često ostaju nedijagnostikovana i nelečena.

Nalazi su iz analize medicinske dokumentacije 3 miliona žena. Kod onih sa apnejom u snu, zbog koje disanje prestaje i počinje bučno tokom spavanja, otkriveno je da imaju dvostruko veće šanse da imaju poremećaj se*sualnog uzbuđenja, što znači da se bore da se uzbude.

Veza sa ženskim orgazmičkim poremećajem, takođe je značila da su se mnoge tada borila da dođu do vrhunca.

Foto: Pixabay

hrkanje

Utvrđeno je da žene sa nesanicom imaju dva do tri puta veće šanse od proseka, da imaju intimne probleme.

Smatra se da poremećaj sna izaziva pad estrogena i testosterona, hormona koji su vitalni za erektilni nagon i funkciju.

Dr Kon, sa Univerziteta Džons Hopkins u Merilendu, rekao je:

- Naši nalazi podržavaju potrebu da se prepozna važan odnos između sna i intimnog zdravlja kod žena.

Apneja u snu je povezana sa prekomernom težinom, pa se može ublažiti gubitkom težine i smanjenjem alkohola i pušenja, prenosi TheSun.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sb

pre 1 godinu

Mislim da je ženama glavni problem to što im je, za razliku od muškaraca, sex sekundarna stvar i služi im uglavnom kao sredstvo za ostvarenje nekih drugih ciljeva, koji god da su.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17