• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

06.02.2023

09:46

VAŽAN ZNAK DA SE NALAZIŠ U MANIPULATIVNOM ODNOSU! Ako primetiš da se ovako ponaša - udalji se od njega!

Shutterstock

Ljubav

VAŽAN ZNAK DA SE NALAZIŠ U MANIPULATIVNOM ODNOSU! Ako primetiš da se ovako ponaša - udalji se od njega!

Podeli vest

Ekspert za partnerske odnose, Slađana Trikić ističe da je okretanje priče na njegovu vodenicu i "kontra napad" na tvoje mišljenje, znak manipulativnosti.

Kada gajite osećanja prema nekome, često je teško ostati objektivan i primetiti da je veza u kojoj se nalazite zapravo toksična.

Pojedini partneri umeju da budu iskusni manipulatori, koji će tvoje nezadovoljstvo uspeti da preokrenu u svoju korist, o čemu je govorila i transformacioni kouč, Slađana Trikić:

- Jedna veoma česta taktika koju koriste manipulatori i narcisi, jeste da oni preokrenu tvoju reakciju na njihovo loše ponašanje, na njihovo zlostavljanje prema tebi ili povređivanje tebe, znači oni to okrenu jednostavno u svoju korist, tako da na kraju ispada da ti ustvari zlostavljaš njega. 

Foto: freepik

veza

Na primer, vi izađete na večeru i ti njega uhvatiš da te je on nešto slagao. Ti se uznemiriš, počneš da pričaš o tome, zašto si to uradio, tražiš objašnjenje itd. , međutim, onda se dešava preokret situacije, tako da je njegova reakcija takva da on sada počinje da besni i da viče zašto si nam upropastila večeru, blamiraš me ispred svih ovih ljudi, ti si tako osetljiva, ja sam samo želeo da te izvedem na večeru, pogledaj šta si uradila... i u tom trenutku se ustvari dešava promena fokusa. Sada više nije važno što je on tebe izmanipulisao itd, nego se fokus menja na tebe i na tvoju reakciju.

Znači posmatraj svoju vezu i posmatraj da li se u tvom odnosu nešto ovako dešava, da li se dešava da on napada tvoju reakciju na njegovo loše ponašanje i prebacuje fokus na tebe i to je onda jedan od sigurnih znakova da se nalaziš u odnosu sa manipulatorom - zaključuje Slađana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija