• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

02.03.2023

23:20

TRI STVARI KOJE OTKRIVAJU DA SE NEKOME DOPADATE! Psiholog daje cake koje nepogrešivo funkcionišu!

freepik

Ljubav

TRI STVARI KOJE OTKRIVAJU DA SE NEKOME DOPADATE! Psiholog daje cake koje nepogrešivo funkcionišu!

Podeli vest

Potreba da budu vaš heroj, određeni govor tela i još jedna stvar mogu da pokažu da li je nekome zaista stalo do vas.

Psiholog Kimberli sa svojim pratiocima na društvenoj mreži TikTok deli najrazličitije savete i uvide u muško ženske, ali i prijateljske odnose.

Ovaj put, otkrila je kako možete da znate da li se zaista dopadate nekome:

- Da li ste znali da postoje neki psihološki načini da saznate šta neko zaista misli o vama. To može biti prijatelj, šef, neko ko vam se dopada, bukvalno bilo ko. Kao terapeut, sa diplomom iz psihologije, provela sam život proučavajući ljudsko ponašanje i znam da su ove stvari istinite - kaže Kimberli i deli tri jasna pokazatelja:

1. Heroj

Prva stvar koju ćete uraditi kako biste saznali šta neko misli o vama i ovo može biti izazovno, jeste da budete ranjivi. Ispričajte toj osobi nešto što vas zaista pogađa. Recite zašto je to problem i da ne znate kako da rešite, a onda dobro obratite pažnju na odgovor. Ako je kao većina ljudi, sedi i empatično sluša i daje sve od sebe da bude dobar prijatelj, ali, ako imaju posebnu naklonost prema vama, ako im se sviđate, počeće da uskaču i pokušaju da ponude rešenje za problem, probaće da ga reše. Kada nam se neko dopada, podsvesno želimo da budemo njihov heroj, pa posebno obratite pažnju da li pokušavaju da uskoče i budu vaš heroj. Ako da, najverovatnije im se dopadate.

Foto: Shutterstock

govor tela

2. Govor tela

Sledeći put kada uđu u prostoriju u kojoj se vi već nalazite, obratite posebnu pažnju na njihov govor tela. Da li promene položaj tela kada vi uđete u prostoriju? Nije važno da li je simpatisanje ili situacija sa prijateljem. Kada neko ko nam se dopada uđe u prostoriju, mi skoro uvek podsvesno promenimo položaj tela. Ovo je potpuno podsvesno i uglavnom jer želimo da ih impresioniramo.

3. Pravilo barijera

Ovo je veoma važno. Ovo je jedna podsvesna stvar, koju će svaka osoba kojoj se dopadate, podsvesno da uradi i veoma je zabavno kada je vidite uživo. Sledeći put kada se vidite ćete da igrate jednu igru i početi da stavljate stvari između vas. Ukoliko im se dopadate, počeće da sklanjaju te stvari u stranu ili ih u potpunosti sklanjati. To rade, jer imaju potrebu da eliminišu sve barijere


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija