• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2023

13:30

OVA 3 SIMPTOMA UKAZUJU NA TIHOG UBICU! Važno je da obratite pažnju, ne možete lako da ih uočite

Shutterstock

Ljubav

OVA 3 SIMPTOMA UKAZUJU NA TIHOG UBICU! Važno je da obratite pažnju, ne možete lako da ih uočite

Podeli vest

Ruski onkolog Andrej Frolov rekao je da je poslednjih godina u svetu naglo povećan broj pacijenata sa dijagnozom raka oka.

Rak oka može uticati na vaš vid na različite načine. Rak oka je opšti pojam koji uključuje nekoliko vrsta tumora. Vrsta raka koju osoba ima zavisi od vrste ćelije u kojoj rak počinje da se razvija. Postoje različiti delovi oka i kod nekih se tumor javlja češće nego u drugim.

Foto: Shutterstock

Još od detinjstva nas uče da ne trljamo oči prljavim rukama, da ne gledamo dugo u Sunce jer tako možemo da oštetimo vid, da ne provodimo previše vremena za kompjuterom igrajući igrice, jer to takođe šteti, da ne čitamo pod svetlošću lampe, itd... Međutim, ovo su samo neki od faktora koji škode zdravlju očiju.

Doktor Frolov je naveo i glavne simptome kancera oka:

Čvorovi u predelu oka
Dugotrajni čirevi na oku koji nikako da se izleče
Izbočine ispod kože

- Ukoliko vi ili neko koga poznajete imate ove simptome, odmah potražite savet oftalmologa. On će obaviti pregled, propisati pretrage i po potrebi uputiti ga onkologu - kaže stručnjak.

Doktor napominje da se rak oka najčešće javlja kod ljudi u čijoj porodici su već dijagnostikovane slične bolesti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija