• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

24.03.2023

09:00

OSLOBODITE SE STRESA! Psihoterapeut nudi 5 načina kako da ponovo dišete punim plućima!

Pixabay

Ljubav

OSLOBODITE SE STRESA! Psihoterapeut nudi 5 načina kako da ponovo dišete punim plućima!

Podeli vest

Stres je za mnoge postala svakodnevnica, a psihoterapeut Marko Jovašević ističe da će stvari poput prepuštanja tišini, pomoći da ga se rešite.

U današnje vreme, mnogi ljudi su pod stresom, što iz privatnih, što iz poslovnih razloga. I iako ste i sami sigurno mnogo puta čuli od nekoga "nemoj da se stresiraš", to nije baš jednostavno izvesti.

Međutim, psihoterapeut Marko Jovašević otkriva 5 načina kako možete pomoći sebi i ponovo disati punim plućima:

Odvoji vreme za hobije

Briga o sebi nije šminkanje. Briga o sebi je kada radiš stvari, koje te čine ispunjenijim.

Zapisuj

Zapisivanje misli može vam dati pravu sliku o njima i jednu drugačiju perspektivu o izazovima.

Foto: Shutterstock

pisanje

Hrani se zdravije

Naše telo zahteva zdravu bazu da bi moglo da se nosi sa svim dnevnim, mentalnim izazovima kojima je izloženo.

Prepusti se tišini i miru

Mir i tišina, filtriranje sopstvenih misli i fokus na naša čula je ključ za otpuštanje toksične doze stresa.

Pričaj o stresu

Kada pričate o svojim brigama i problemima sa ljudima koji umeju da vas slušaju, stvara se efekat kao da ste skinuli ranac od 10kg sa svojih leđa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija