• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.04.2023

16:00

4 DETOKS NAPITKA! Čišćenje bubrega prirodnim putem!

Ljubav

4 DETOKS NAPITKA! Čišćenje bubrega prirodnim putem!

Podeli vest

Zdravi bubrezi čuvaju urinarni trakt od neprijatnih ponavljajućih upala, odnosno infekcija...

Koliko je zdravlje bubrega važno govori činjenica da su česte bolesti poput dijabetesa i visokog krvnog pritiska usko povezane sa nepravilnim funkcionisanjem ovog organa. Takođe, zdravi bubrezi štite urinarni trakt od neprijatnih ponavljajućih upala ili infekcija. Ako se slabo hranite i ne pijete dovoljno tečnosti, toksini se akumuliraju u telu, posebno u jetri i bubrezima. To u velikoj meri otežava njihov rad i povećava rizik ne samo od kamena u bubregu, već i od raznih hroničnih bolesti. Kako bismo vam pomogli u detoksu, donosimo vam recepte za četiri  jednostavna napitka koji će očistiti vaše bubrege i pomoći u očuvanju njihovog zdravlja.

1. Smuti od cvekle i jabuke

U blender dodajte očišćenu i isečenu cveklu, 2 jabuke, sok od pola limuna i pola krastavca. Pomešajte sve sastojke i uvek pijte sveže pripremljeno.

Foto: Shutterstock

Cvekla je savršeni prirodni čistač organizma

2. Napitak od jabukovog sirćeta

Pomešajte 2 kašičice organskog jabukovog sirćeta u čaši vode i popijte ujutru na prazan stomak, prenosi alternativa za vas.

3. Smuti od šargarepe

Stavite isečenu šargarepu, pola krastavca i kašičicu sveže rendanog đumbira u blender. Sve pomešajte i popijte ujutru pre doručka.

Foto: Shutterstock

Ako nemate korijander, upotrebite peršun

4. Sok od korijandera

Za ovaj sok biće vam potrebna gomila sitno iseckanog korijandera (možete da upotrebite i peršun), 2 čaše vode i kašika meda. Prokuvajte vodu i dodajte korijander. Kuvajte korijander 15-20 minuta. Procedite piće i ostavite da se ohladi. Zatim umešajte kašiku meda i popijte.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija