• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.04.2023

08:57

DOKTOR OBJAŠNJAVA! Evo zašto za bebe voda može biti smrtonosna - nikako im ne dajte! (VIDEO)

Pixabay

Ljubav

DOKTOR OBJAŠNJAVA! Evo zašto za bebe voda može biti smrtonosna - nikako im ne dajte! (VIDEO)

Podeli vest

Bubrezi kod beba su premali, zbog čega ne mogu dobro da filtriraju vodu.

@dr.karanr Water & babies @Dylan ♬ original sound - Dr Karan Raj

Iako se za odraslog čoveka preporučuje unos i do 2-3 litre vode dnevno, za bebe to definitivno nije slučaj.

Jedna devojka je na društvenoj mreži TikTok otkrila kako je od dečka saznala da bebe ne smeju da piju vodu, a doktor Karan Raj joj je dao objašnjenje i zašto je to tako.

Zapravo, kako objašnjava doktor Raj, bebe prvih 6 meseci života ne bi smele uopšte da unose vodu, jer bi za njih to moglo da bude čak smrtonosno.

- Bubrezi kod beba su duplo ili čak i više od duplo, manji nego kod odraslih i nisu dovoljno zreli da pravilno filtriraju vodu. Ovo znači da će se višak vode vratiti u krvotok i dovesti do hiponatrijemije, tj. niskog nivoa natrijuma, koji može dovesti do raznih problema, od oticanja mozga, napada, pa čak i smrti - rekao je između ostalog doktor.

Kako je on to objasnio, pogledajte u snimku sa početka teksta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zzz

pre 11 meseci

...svako ko je ziv mora da pije vode...a sto filozofitaju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija