• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/Informer.rs

22.02.2020

20:39

POKUŠAVATE DA ZATRUDNITE, ALI VAM NE IDE ZA RUKOM? Ovo su RAZLOZI zbog kojih ne uspevate, a SVE MOŽETE da rešite sami!

Ljubav

POKUŠAVATE DA ZATRUDNITE, ALI VAM NE IDE ZA RUKOM? Ovo su RAZLOZI zbog kojih ne uspevate, a SVE MOŽETE da rešite sami!

Podeli vest

U današnje vreme, sve se više govori o tome koje su najdelotvornije metode koje dovode do začeća. Brojni parovi imaju problema s procesom začeća, a ovo su neki od razloga zašto dolazi do njegove nemogućnosti

1. ISCRPLJENOST I STRES

Stres je u današnje vreme gotovo nemoguće potpuno izbaciti iz života i jako je teško izbeći situacije koje ga stvaraju. Nazivaju ga i tihim ubicom današnjice, a život uz njega postaje iscrpljujuća trka. No, uprkos tome, ipak postoje razni načini pomoću kojih se možemo uspešno izboriti protiv stresa.

Foto: Shutterstock

2. NEZDRAVA ISHRANA

Masaže, bilo kakve opuštajuće aktivnosti i meditacije mogu pomoći da se nosite sa teškim životnim situacijama koje vas muče. Previše posla i aktivnosti treba izregulisati koliko je god više moguće i pronaći način opuštanja koji vam se najviše sviđa. Kada hormonalni sastav bude usklađen, onda će i reproduktivno zdravlje biti bolje.

Ako je to više od preporučenog, to bi mogla biti jedna od glavnih prepreka. Vaša telesna težina takođe bi trebala biti u skladu s preporučenom jer gojaznost ili neuhranjenost mogu biti takođe faktori neplodnosti. Naime i nagli gubitak težine može uzrokovati nedostatak ovulacije i neplodnost.

OVO SU POSLEDICE NEDOSTATKA VITAMINA A! Ako ga ne unosite u dovoljnim količinama može biti uzrok spontanog pobačaja!

3. PRETERANO VEŽBANJE

U želji da svoj organizam dovedete do savršenstva, ponekad i preterano vežbanje može uzrokovati nemogućnost začeća. Ako se telo previše iscrpljuje, a premalo odmara, čak i u najboljim namerama možete naštetiti procesu začeća. Pokušajte da pronađete dobar balans između potpune neaktivnosti i preterane fizičke aktivnosti i birajte one aktivnosti koje vas ispunjavaju i zbog kojih se osećate dobro u sopstvenoj koži.

Ako ste odlučni oko vežbanja, nemojte se orijentisati na što brže skidanje neželjenih kilograma, nego potražite pomoć ličnog trenera i prilagodite svoje ciljeve svojim mogućnostima. Dajte sebi dovoljno vremena za postizanje željene kilaže. Ako je vaš problem višak ili manjak kilograma, nutricionisti i fitnes stručnjaci mogu vam zaista pomoći svojim savetima.

Foto: Shutterstock

4. ORALNA HIGIJENA

Za plodnost je važno zdravlje desni. Edukujte se na vreme i posetite svog zubara kako biste zajedno pronašli idealno rešenje za vaše parodontalne probleme. Oralna higijena je svakako prava preventiva ako imate nameru da zatrudnite, a takođe ima uticaja i na trudnoću jer se za vreme iste, količina hormona se povećava, a njihova oscilacija može uticati na zdravlje vaše bebe.

SAMO 1 DETALJ NA VAMA OTKRIVA DA LI STE SKORO IMALI S*KS! Na licu ostaje TRAG koji se zadržava 48 sati posle!

5. MUŠKARAC

Vrlo je važno da se fokus s nemogućnosti začeća skloni isključivo i samo sa žene i prenese i na muškarca. Vrlo je važno biti svestan da brojni faktori utiču na reproduktivno, ali i opšte zdravlje, te se preporučuje da i vi i vaš partner obavite kompletni sistematski pregled pre nego se bacite na posao, te da postanete svesni kako biste oboje trebali pripaziti na životne navike. Budite jedno drugome podrška, opustite se i usmerite jedno prema drugome mnogo više pažnje i ljubavi.

Foto: Pixabay

6. OPTEREĆENOST ŽELJOM ZA TRUDNOĆOM

Nemogućnost začeća i prevelika želja za istim može stvoriti emocionalni stres koji takođe utiče na neplodnost. Iako vam možda svi govore da se opustite i pokušate ne razmišljati o tome, vaša podsvest može činiti upravo suprotno.

Ne razmišljajte kako vam prolazi biološki sat, ne razmišljajte o bolestima i preprekama, fokusirajte se na pozitivne i opuštene misli, okružite se ljudima s kojima ćete se puno smejati i manje misliti na moguće probleme.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija