• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica

15.04.2021

19:21

OVO VOĆE SNIŽAVA HOLESTEROL I JAČA SRCE! Osim toga, reguliše telesnu težinu i smanjuje krvni pritisak!

Ljubav

OVO VOĆE SNIŽAVA HOLESTEROL I JAČA SRCE! Osim toga, reguliše telesnu težinu i smanjuje krvni pritisak!

Podeli vest

Urme su možda i najzdravije voće na planeti

Smanjuje krvni pritisak

Urme su veoma pogodna hrana za ljude koji pate od visokog krvnog pritiska. One sadrže vrlo malo natrijuma, a bogate su kalijumom. Standardna porcija od pet ili šest urmi daje oko 80 miligrama magnezijuma, esencijalnog minerala koji doprinosi širenju krvnih sudova. Istraživanja pokazuju da 370 miligrama magnezijuma dnevno može smanjiti krvni pritisak.

Snižava holesterol

Urme imaju sposobnost da smanje nivo LDL lošeg holesterola u telu. Zato je ovo izvrsna hrana za ljude s visokim holesterolom, koji uzrokuje masne naslage u arterijama, koje dovode do stvaranja krvnih ugrušaka i drugih srčanih bolesti.

Foto: Pixabay

Ako na prazan stomak pojedete urmu, ona će regulisatii rad creva

Jačanje srca 

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo neverovatno voće. Tokom noći potopite urme sa semenkama u vodu. Ujutro uklonite semenke, sameljite ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj prirodni lek uzimajte nekoliko puta dnevno kako biste ojačali srce.

Odličan izvor gvožđa

Anemični pacijenti trebali bi da jedu što više urmi, jer su one odličan izvor gvožđa. Oko 100 grama urmi sadrži oko 0,90 miligrama gvožđa, što je oko 11 posto preporučenog dnevnog unosa.

Regulišu telesnu težinu

Zbog visokog udela hranjivih materija, urme kod čoveka izazivaju osećaj sitosti i pomažu pri mršavljenju. Ako na prazan stomak pojedete urmu, ona će regulisati rad creva i organizmu dati potreban šećer. Urme nemaju holesterol, ali imaju dosta šećera pa biste se od preteranog uzimanja mogli da se ugojite.

Ako na prazan stomak pojedete urmu, ona će regulisatii rad creva i organizmu dati potreban šećer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15