• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: mondo.rs/informer.rs

18.05.2021

08:19

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO KADA PRIPREMAMO TESTENINU! Kuvari kažu - Ako ovo radite, bolje BACITE ŠPAGETE U KANTU!

Ljubav

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO KADA PRIPREMAMO TESTENINU! Kuvari kažu - Ako ovo radite, bolje BACITE ŠPAGETE U KANTU!

Podeli vest

Ako i vi ovako spremate testeninu, odmah prestanite, objasnićemo vam koja dva problema pravite!

Ako koristite testeninu na bazi pšenice, pravite veliku grešku ukoliko je isperete pod mlazom hladne vode!

Kuvanje testenine deluje jednostavno, ali postoje velike greške koje možemo napraviti zbog kojih će se lepiti, ili neće biti ukusna. Već smo vam objasnili kako profesionalni kuvari spremaju testeninu, a evo jedne greške koju skoro svi prave u žurbi!

Pasta se kuva desetak minuta u ključaloj, dobro posoljenoj vodi. Naravno, ako ste odabrali testeninu koja je tanja ili deblja, prilagodite vreme kuvanja u skladu sa vremenom napisanim na pakovanju. Špageti se kuvaju kraće a ravioli i drugi "debeli" komadi duže.

Nikada ne stavljajte ulje u vodu jer ono neće dati željeni efekat, samo će isplivati na površinu a testenina će se i dalje lepiti. Međutim, ako je posle kuvanja i ceđenja prelijete vodom, kuvari kažu - bolje je bacite u kantu!

Foto: Pixabay

Testenina na bazi pšenice tokom kuvanja će otpuštati skrob. On će ostati u vodi i omogućiti da se testenina bolje poveže sa sosom, zbog čega profi kuvari uvek čuvaju najmanje jednu kutlaču "dragocene" vode u kojoj se kuvala.

Ali ispiranje će isprati taj skrob, i testenina će se samo ponovo zalepiti, a u slivniku će završiti ne samo skrob, već i so koju ste stavili u vodu da bi testenina imala ukus.

Dakle, čak i ako žurite, nemojte nikada isprati kuvanu testeninu hladnom vodom. Izgubićete ukus, a dobićete slepljenu "gomilu" testenine koju ćete vrlo teško moći da razdvojite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!
Live TV

Ne propustite novu epizodu emisije "Na merama" - U subotu od 20h ulazimo u trag i nedodirljivima!

Prošle sedmice u popularnoj Informerovoj TV emisiji "Na merama" mogli ste, između ostalog, da vidite, kako biznismen iz Ratkova Branko Babić sa Draganom J. Vučićevićem dogovara kupovinu medija Junajted grupe, šta na pijaci pazari ministarka Milica Đurđević Stamenkovski, kakve turustičke aranžmane merka poslanica-blokaderka Biljana Đorđević, gde penzionerske dane provodi nekadašnji lider SPO-a Vuk Drašković…

05.12.2025

10:57

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set