• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: biramzdravlje.rs/informer.rs

17.11.2021

19:30

ČAJ OD OVE BILJKE ČISTI ORGANIZAM! Efikasno deluje na neprijatne digestivne tegobe i jača imunitet!

Shutterstock

Ljubav

ČAJ OD OVE BILJKE ČISTI ORGANIZAM! Efikasno deluje na neprijatne digestivne tegobe i jača imunitet!

Podeli vest

Đumbir je višegodišnja biljka koja se koristi kao začin i kao lek. Ima prijatan miris i oštar ukus

Aktivni sastojak đumbira je gingerol – uljasta gusta tečnost ljutkastog ukusa, ima svojstvo analgetika, deluje protivupalno i antioksidativno i ima antibakterijski efekat.

Đumbir sadrži vitamin C, vitamine B grupe, magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum, natrijum i fosfor.

Često se u svrhu lekovitog svojstva priprema čaj od svežeg đumbira koji prijatno zagreva celo telo. Čaj od đumbira se koristi u ublažavanju raznih tegoba.

Foto: Pixabay

Đumbir

Podstiče probavu i čisti organizam

Đumbir se već stotinama godina koristi za dobro varenje i za ublažavanje crevnih tegoba. Ova začinska biljka ima protivupalna svojstva i sadrži enzim zingibain, koji pomaže u varenju proteina. Čaj od đumbira efikasno deluje na neprijatne digestivne tegobe i čisti organizam od otrovnih toksina koji se talože u organizmu.

Priprema čaja:

Stavite oljušteni đumbir (2 komada od 5 cm debljine) u pola litra provrele vode i kuvajte ga na laganoj vatri 20 minuta.
Čaj procedite i po želji dodajte med i limun.
Pijte često ovaj melem za želudac i creva, vaša probava će vam biti zahvalna, a nadutost uzrokovana brzim i prekomernim jedenjem će biti smanjena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija