• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.12.2021

21:07

OVA ZDRAVA GRICKALICA PODMLAĐUJE ORGANIZAM! Dobro deluje na kožu, jača kosti i mišiće!

Ljubav

OVA ZDRAVA GRICKALICA PODMLAĐUJE ORGANIZAM! Dobro deluje na kožu, jača kosti i mišiće!

Podeli vest

Seme suncokreta je jedna od retkih grickalica koju valja imati uz sebe i u kući, jer ako pojedete po šaku dnevno, možete potpuno oporaviti organizam, tvrde fitoterapeuti. U narodnoj medicini je već decenijama u upotrebi, a naročito korisnim smatra se za lečenje reume, artritisa, za jačanje vida i usporavanje starenja zahvaljujući važnim vitaminima i mineralima

Čuva srce i mladolikost

Semenke suncokreta, to jest vitamin E koji sadrže, čuvaju zdravlje kardiovaskularnog sistema. Ovaj vitamin širi krvne sudove i sprečava pojavu tromboze i štiti od visokog krvnog pritiska. Lekari ga uključuju u terapiju srčanim bolesnicima u fazi oporavka, jer regeneriše ćelije i skraćuje period oslabljenosti organizma. Dermatolozi savetuju ishranu bogatu vitaminom E, jer koži vraća elastičnost i čini da bore postanu manje vidljive. Samo 28 grama suncokretovih semenki pečenih na ulju obezbeđuje 76 odsto preporučene doze ovog vitamina.

Foto: Pixabay

Suncokret

Jača kosti i mišiće

Pored kalcijuma, kostima su neophodni i magnezijum i bakar. U semenkama suncokreta nalaze se oba minerala. Ako ih volite i često grickate, sigurno vas ne muče grčevi u mišićima.

Ubrzava metabolizam

Suncokret je odličan ukoliko imate sindrom lenjih creva. Osim što će regulisati njihov rad, pospešiće i metabolizam i rad želuca zbog velike količine vlakana. Mnogi nutricionisti ih preporučuju za zavaravanje gladi pri držanju dijeta jer su bogate kalorijama, pa i kad se pojede desetak semenki, stvara se osećaj sitosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija