• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: informer.rs

08.02.2022

21:19

OSTAO VAM JE VIŠAK TESTA? Evo kako da ga PRAVILNO ZAMRZNETE!

PRINTSCREEN/YT/SCHNELLE REZEPT

Ljubav

OSTAO VAM JE VIŠAK TESTA? Evo kako da ga PRAVILNO ZAMRZNETE!

Podeli vest

Umesili ste previše testa, pa vam je ostao višak? Ne bacajte, možete ga zamrznuti

Pre nego ga stavite u zamrzivač, jeste da testo bude dobro umešeno.

Ukoliko imate kutiju, stavite testo u nju, ali će vam, svakako, poslužiti i kesa. Obavezno vodite računa da je dobro zatvorite, kako u njoj ne bi ostalo vazduha. Kada ste sigurni da ste to uradili, možete da je stavite u zamrzivač.

Kada vam sledeći put bude zatrebalo testo, izvadite ga iz zamrzivača, ali ga ostavite da se samo odmrzne. Ukoliko budete ubrzavali proces, stavljanjem u mikrotalasnu, ili u rernu na nisku temperaturu, rizikujete da testo ne naraste tokom pečenja. Takođe se ne preporučuje ni stavljanje kese sa testom u šerpu za toplu vodu, jer će se, na taj način, odmrznuti samo spoljašnjost test. Dakle, najbolje je da ga ostavite da se samo otopi na spoljašnjoj temperaturi.

Kada se u potpunosti bude otopilo, bez obzira na to što u njemu ima kvasca ili praška za pecivo, ne morate da čekate da nadođe, već samo oblikujte pecivo i stavite da se peče.

Foto: printscreen You Tube Domaći recepti

Dobro umesite testo pre nego što ga zamrznete

Ako ste na vreme izvadili testo, onda je bolje da ga odmrzavate postepeno u frižideru, ali ne škodi ni kada se odmrzava na sobnoj temperaturi. Smrznuto testo ima iste kvalitete kao i sveže. Ono što je bitno jeste da ne odmrzavate testo u veoma toploj sobi, jer će tada njegov gornji deo početi da raste, a unutrašnjost neće moći da se odmrzne.

Kada ga odmrznete, izvadite ga iz kese, dobro ga umesite i ostavite ga da se opusti neko vreme. Pecite ga u zagrejanoj rerni na potrebnoj temperaturi – najprikladnija temperatura za testo je između 170°C i 190°C.

Pre zamrzavanja testa, možete ga malo ohladiti da se ne diže previše. To se postiže dodavanjem u testo kašike sitno zgnječenog leda.

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OČISTITE KUVALO ZA VODU BEZ PROBLEMA! Potreban vam je samo JEDAN sastojak! (VIDEO)
Ljubav

OČISTITE KUVALO ZA VODU BEZ PROBLEMA! Potreban vam je samo JEDAN sastojak! (VIDEO)

Kuvalo za vodu ili ketler nalazi se u skoro svakoj kuhinji. Idealan je za pripremanje toplih napitaka poput kafe i čaja. On nam štedi vreme i struju, a ključala voda je pred nama za gotovo manje od jednog minuta. Zato ne čudi što je baš ono jedan od osnovnih aparata u svakoj kuhinji. Međutim voda sa česme koju sipamo u kuvalo često je puna kamenca koji ostane i nakupi se na dnu i po ivicama aparata

08.02.2022

20:18

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set