• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav/Zdravlje

14.02.2022

12:45

SASVIM DRUGAČIJI DAN ZALJUBLJENIH! Probudite ljubavne VARNICE, iznova OSVOJITE partnera!

Shutterstock

Ljubav

SASVIM DRUGAČIJI DAN ZALJUBLJENIH! Probudite ljubavne VARNICE, iznova OSVOJITE partnera!

Podeli vest

Danas je onaj datum u godini kada smo svi, više nego ikada, posvećeni svojim partnerima, ali i period kada od njih imamo veća očekivanja. Da ne biste i vi zapali u šablon i kako biste Dan zaljubljenih zaista učinili posebnim, izađite iz okvira i prepustite se mašti...

Za one koji su u vezi, 14. februar nije običan dan u mesecu, te se čini da su nam tada i osećanja mnogo izraženija. Romantika se budi iz usnulog zimskog sna, te na ulicama možemo videti brojne zaljubljene parove kako u rukama nose darove koje su dobili od svojih izabranika, u restoranima ili kafićima gotovo i da ne možete da nađete mesto, jer većina želi da ovaj datum provede sa voljenom osobom.

Kako iz godine u godinu posmatramo ovaj fenomen, može se zaključiti kao da je parovima ponestalo mašte, te ovaj praznik provode u oprobanoj rutini: kupovina poklona, odlazak na večeru ili piće tokom dana, a prodavci cveća svakako najzadovoljnije trljaju ruke zbog pazara koji će napraviti.

Da ne biste i vi zapali u šablon i kako biste Dan zaljubljenih zaista učinili posebnim, izađite iz okvira i prepustite se mašti. Učinite da se partner iznova zaljubi u vas zbog toga što ste inovativni, uzbudljivi i kreativni.

Foto: Shutterstock

Skuvajte nešto zajedno i hranite jedno drugo
Probudite kulinarske sposobnosti

Zaboravite skupocene restorane u društvu brojnih parova koji će ih okupirati. Ukoliko ste vi i vaš partner gurmani, napravite intimnu večeru kod kuće. Dok pripremate obrok, sigurno ćete se dobro zabaviti, a atmosfera će biti mnogo opuštenija. Ukoliko do sada niste praktikovali da svojoj izabranici ili izabraniku pripremate obrok, ovo je idealna prilika da se prikažete u novoj ulozi i osvojite dodatne simpatije.

Ugasite mobilni telefon

Mobilni telefoni postali su deo naše svakodnevnice i predmet od kog se ne odvajamo. Makar tokom ovog dana budite nedostupni za sve, osim za voljenu osobu. Ovako ćete se bolje posvetiti jedno drugome, a pritom nećete morati da se upoređujete sa drugim parovima koji će sigurno na društvenim mrežama objavljivati sve detalje svoje proslave.

Probudite dečji duh, smeh je zagarantovan

Veza u zrelijim godinama ne mora značiti i konstantno ozbiljno i zrelo ponašanje. Uživajte makar ovaj dan igrajući društvene igre sa partnerom. Nadmetanje uvek može biti zabavno, bilo da se radi o partiji karata, monopolu, asocijacijama, zanimljivoj geografiji. Mnoštvo je zabavnih igara na koje smo zaboravili tokom odrastanja, a koje su nam nekada donosile dobru zabavu i salve smeha.

Foto: Shutterstock

Ako ste društveno angažovani pokrenite neku akciju 
Učinite neko dobro delo

Emocije su tu da se dele sa drugima, kao i dobra dela. Osmislite sa voljenom osobom neko dobro delo koje biste mogli sprovesti u svom naselju, okolini u kojoj živite ili prosto pomozite nekome kome je pomoć potrebna. Bilo da se radi o odlasku u kupovinu baki iz komšiluka, pravljenju kućica za napuštene životinje ili pokretanju većih društveno-korisnih akcija, učinite to zajedno. Videćete i sami koliko će vam se emocije prema partneru još više probuditi kada budete postigli plemenite stvari.

Foto: Shutterstock

Odličan provod za ljubitelje fitnesa 
Uradite zajedno zahtevni trening u teretani

Ukoliko ste sportski tip, ova ideja će vam odlično prijati, posebno jer nećete morati da budete u gužvi koja je u teretanama uobičajena tokom ostalih dana. Ukoliko niste skloni vežbanju, zajednički odlazak u teretanu je inovativni izazov koji ste stavili pred sebe. Čak i oni koji su nespretni sa spravama za vežbanje mogu se dobro zabaviti smehom na sopstveni račun. U svakom slučaju, kojoj god grupi da pripadate, imate dobitnu kombinaciju.

Foto: Shutterstock

Ako ste sami idite u šoping, uplatite masažu ili kozmetički tretman, prošetajte pored reke...
Ako niste u vezi, podarite ljubav sebi

Dan zaljubljenih, kako mu samo ime kaže, jeste dan posvećen ljubavi. Ipak, to ne znači da ne možete iskazati i ljubav prema sebi i uživati u ispunjenom i zabavnom danu, čak i ako nemate partnera. Uplatite sebi odlazak na masažu, bazen, kozmetički tretman o kom ste već dugo razmišljali. Priuštite sebi kupovinu novog komada odeće koji vam je zapao za oko, prošetajte pored reke, uživajte u prirodi. Iskoristite to što će većina parova biti u kafićima i restoranima da posetite mesta koja su vam bila odbojna zbog velikih gužvi. Podarite ljubav sebi, a možda će baš u tom trenu naići neko nov u vašem životu sa kim ćete želeti da je podelite.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove
Politika

Vučević na obeležavanju Dana sećanja na stradanje u Jajincima: Sloboda je jedini garant da se ovi užasi nikada više ne ponove

U Spomen-parku Jajinci obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na stratištu u Jajincima, a predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da će Vlada učiniti sve da se na dostojanstveniji način čuvaju sećanja na stradalnike ubijene na tom mestu, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se čuva i poštuje ovaj spomen-kompleks.

06.10.2024

13:05

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!
ZAPAD U NEVERICI

Preokret! Stotine hiljada Ukrajinaca kreće ka Belorusiji! Svet u šoku gleda neverovatan razvoj situacije, niko ovo nije očekivao!

Stotine hiljada Ukrajinaca beže iz Evropske unije (EU) u Belorusiju, tražeći sigurnije okruženje od onog koje su očekivali u „prosperitetnoj“ Evropi . Ova migraciona kretanja ukazuju na promene u percepciji EU kao sigurnog utočišta, a to je pitanje koje je izneo beloruski ministar spoljnih poslova, Maksim Riženkov, na zasedanju Ujedinjenih nacija (UN).

06.10.2024

10:40

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija