• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.03.2022

12:05

NE ZNATE DA LI STE POPILI DOVOLJNO VODE? Ovo je glavni POKAZATELJ

pexels.com

Ljubav

NE ZNATE DA LI STE POPILI DOVOLJNO VODE? Ovo je glavni POKAZATELJ

Podeli vest

Za mnoge je ispijanje dva litra vode dnevno nerealan cilj, a upravo ta količina je manje-više univerzalna preporuka

Međutim, australijska dijetetičarka Gabrijel Mejson kaže da ne postoje nikakvi naučni dokazi koji bi potkrepili tu tvrdnju.

- Taj broj je izašao niotkuda, mada sam saglasna sa tim da je veoma važno da organizam bude hidriran. Najlakši način da znate da li vam je organizam dovoljno hidriran je prema boji urina. Ukoliko ste dehidrirani - boja urina će biti svetložuta, gotovo prozirna - tvrdi dijetetičarka.

Foto: Shutterstock

Voda

Ona ističe da bi trebalo da unosite više vode kada je napolju toplo ili ako se mnogo znojite. To znači i da treba obavezno da imate flašicu vode sa sobom kada trenirate.

- Ako je toplo, morate da pijete više vode, ali ako je napolju velika vlaga, treba vam malo manje vode pošto telo upija vlagu iz sredine - kaže Mejsonova.

Prema njenom mišljenju, individualne dnevne potrebe za tečnošću mogu da variraju od 700 mililitara do dva litra tokom dana, ali da bi u to trebalo uračunati i vodu koju unosimo hranom.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija