• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Z.I.

05.04.2022

07:44

BELI LUK JE NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK! Nutricionista Mirković otkriva koja MEŠAVINA se koristi za RANE, a evo da li organizam stvara OTPORNOST na PRIRODNE ANTIBIOTIKE

Shutterstock

Ljubav

BELI LUK JE NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK! Nutricionista Mirković otkriva koja MEŠAVINA se koristi za RANE, a evo da li organizam stvara OTPORNOST na PRIRODNE ANTIBIOTIKE

Podeli vest

Iako kada nas nešto boli lako krenemo da uzimamo lekove, postoje prirodni antibiotici koji imaju veliku moć, a naš organizam ne stvara otpornost na njih, tako da mogu dugotrajno da se koriste. Nutricionista Branka Mirković za Informer.rs otkriva koji su to najbolji antibiotici

Branka otkriva da naše telo ne stvara otpornost na prirodne antibiotike.

- Prirodna medicina, lekovite namirnice i trave treba koristiti u svakodnevnoj ishrani, najbolje je da se jela pripremaju uz dodatke lekovitih namirnica. Dokazano je da ljudski organizam ne stvara otpornost ili rezistenciju na prirodne lekovite namirnice i da se mogu stalno i dugotrajno koristiti- kaže ona.

Foto: Printscreen You TubeK1 Televizija

Branka Mitrović nutricionista

Kao što smo već i znali od ranije, beli luk je moćan prirdodni lek.

 - Najbolji prirodni antibiotik je beli luk, koji dokazano deluje antibakteriski I antiseptično. Poznati su mnogi domaći preparati koji imaju izrazito zaštitna svojsta, i preporučuje se da se što češće koriste, a najbolje je ako su zastupljeni u svakodnevnoj ishrani.

LJUSKE LUKA SU ZDRAVE

- Ne bacajte ljuske, one imaju vrednost za respiratorne organe i ugruške. Ako želite beli luk da stavite u neko jelo ili supu, zgnječite ga sa sve ljuskom i ubacite ga. Ili ceo luk sa korom ispecite u rerni, istisnite ga kao pastu, to je sve hranljivo -  rekla je ona.

Tako pripremljen beli luk svako možete da jede, neće smetati želucu.

"Ovo se odnosi i na crni, i na beli luk. Crni uzmite neoljušten, izbockajte ga viljuškom i skuvajte u supi, dobićete supu od lukovine. Odličan je za imunitet, i to ne da jedete beli luk kao čen, nego seckajte i dodajte u hranu. Cela Francuska i Italija mirišu na beli luk, nikome to ne smeta. Obično ljudi narendaju beli luk u ulje, pa malo limuna i onda to koriste na kašičicu, ali bolje je unositi ga uz hranu".

"Prirodni antibiotik alicin ne može da se izdvoji i zato se preporučuje da se konzumira u izvornom obliku".

Foto: Shutterstock

Crni luk

 - Crni luk se smatra prirodnim antibiotikom i veoma je mnogo korišćen kao lekovito povrće u borbi protiv bakterija, virusa i gljivica- objašnjava nutricionista.

Mirković otkriva koja mešavina se ranije koristila za rane.

 - Med ima antiseptičko i antibakterisko dejstvo, kao i prava vina. Postoje zapisi da su se rane na ratištima uspešno lečile mešavinom meda i vina. Propolis pčelama služi da održe higijenu u kosnicama, a danas je veoma populanan prirodni antibiotik - kaže ona.

BONUS VIDEO:



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AKO IZBACITE ŠEĆER IZ ISHRANE, PRIPREMITE SE ZA OVIH 7 NEPRIJATNOSTI! Nutricionista za Informer.rs otkriva da ga u KEČAPU ima više nego u...
Ljubav

AKO IZBACITE ŠEĆER IZ ISHRANE, PRIPREMITE SE ZA OVIH 7 NEPRIJATNOSTI! Nutricionista za Informer.rs otkriva da ga u KEČAPU ima više nego u...

Mnogi od vas planiraju da izbace šećer iz ishrane, a već nakon jednog do dva dana, uviđaju kako to nije lako. Ko je navikao da jede velike količine šećera, oseća neki vid zavisnosti koji mu otežava da prestane da jede slatko. Nutricionista Branka Mirković otkriva za Informer.rs šta se dešava u našem organizmu kada ostavimo šećer i koliko traje krizni period odvikavanja

02.04.2022

08:30

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set