• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.04.2022

18:26

Koliko ČESTO treba menjati ČETKICU ZA ZUBE?

Ljubav

Koliko ČESTO treba menjati ČETKICU ZA ZUBE?

Podeli vest

Četkicu za zube koristimo gotovo svakodnevno. Ono što mnogi ne znaju jeste to da i ona ima svoj rok trajanja

Stomatolozi kažu da zube treba prati minimum dve minute i posle svakog obroka. Pranjem zuba uklanjamo ostatke hrane, bakterije, kamenac, i sve ono što dovodi do karijesa, kvarenja zuba i ostalih oralnih problema.

Koliko često treba menjati četkicu za zube?

Prvo, trebalo bi da obratite pažnju na vlakna (dlačice) četkice za zube. Ako više nisu tako krute ili su promenile boju – to vam govori da treba da je zamenite. Ako primetite da se među vlaknima nakuplja pasta za zube i to je znak da je njen rok istekao, te da se veliki broj bakterija nalazi na vašoj četkici.

Foto: Pixabay

Ako vlakna ispadaju, četkicu bacite u smeće

Takođe, ako vlakna ispadaju i troše se – četkicu bacite u smeće. I proizvođači četkica za zube i stomatolozi su saglasni da bismo četkicu za zube trebali menjati svaka tri do četiri (maksimalno) meseca.

ko je četkica promenila boju i oblik i vlakna više nisu toliko kruta – onda je "sav trud uzalud" jer takva četkica više nije efikasna i ne može dobro da očisti zube. Zabluda je i da će zubi biti bolje oprani ako trljamo zube jače i duže. Velika greška. To samo može oštetiti gleđ i izazvati iritaciju desni.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija