KAKO NAJLAKŠE OČISTITI ROŠTILJ? Profesionalci su otkrili tajnu! Ne treba vam skupa hemija, sve imate u kuhinji!
Podeli vest
Čiščenje roštilja ume da bude mukotrpno i naporno, međutim, postoje i jednostavni trikovi kako da lako odstranite garež i prljavštinu
Iako se može činiti da je dubinsko čišćenje skoro nemoguće izvesti u kratkom vremenu, postoji nekoliko jeftinih sastojaka koji garantuju ubrzavanje procesa. Ne samo da su jeftini i nalaze se u svakom domaćinstvu nego su i veoma efikasni.
U špajzu najčešće čuvamo namirnice koje imaju iznenađujuće duge rokove trajanja. Mogu da traju mesecima, pa čak i godinama. Međutim, to što im rok upotrebe i dalje nije istekao, ne znači nužno da su oni dobri za konzumiranje
05.08.2022
16:55
Evo trikova pomoću kojih će vaš prljavi roštilj zablistati kao nov:
1. Namakanje roštilja: Najbolje vreme za čišćenje roštilja je kada je još vruć, stoga svakako nosite rukavice i gornji deo s dugim rukavima. Uklonite rešetke i stavite ih u veliku kadu punu tople vode. Zatim dodajte veliku količinu deterdženta za sudove i ostavite smesu da deluje otprilike pola sata.
2. Soda bikarbona: Soda bikarbona je postala omiljena u skoro svim aspektima života, od lepote do vrtlarstva. Ova uobičajena kuhinjska namirnica našla se i u čišćenju, a obožavaoci se kunu u njena svojstva. Kako bi vaš prljavi roštilj ponovno zasjao kao nov, jednostavno sipajte jednu šoljicu sode bikarbone u posudu i dodajte nekoliko kapi vode kako biste stvorili gustu pastu. Uzmite četku ili sunđer za ribanje kako biste najeli pastu i izribali masne ostatke.
Za delove vašeg roštilja koji se ne mogu ukloniti, prašak se može posipati izravno na njih, ali svakako prvo nakvasite te površine. Čudotvorni rastvor ostavite na toplom roštilju oko 10 minuta kako bi se čestice aktivirale. Sunđerom za ribanje očistite prljavštinu i dobro isperite roštilj.
3. Alkoholno sirće: Baš kao i soda bikarbona, sirće je takođe korisno kada je reč o uklanjanju prljavštine i debelih slojeva masnoće. Nakon što se roštilj ohladi, napravite rastvor sirćeta tako što ćete sipati jednake količine vode i sirćeta u praznu flašicu s raspršivačem. Kiselu tečnost obilno pošpricajte po rešetkama, policama i površinama i ostavite da rastvor napravi svoju čaroliju tokom pola sata. Sirćetna kiselina će razbiti prljavštinu i molekule hrane, a istovremeno će ukloniti sve zaostale mirise.
4. Limun: Kad vam život da limun, iskoristite ga za čišćenje roštilja. Jednostavno uzmite tri sveža limuna i prepolovite ih. Istrljajte njima rešetke za roštilj, police i poklopac vašeg roštilja kako biste mu dali visoki sjaj, kao i osvežavajuću aromu. Antibakterijsko delovanje kiseline učiniće vaš roštilj čistim, dok će oštar miris sprečiti sve dugotrajne mirise prethodno korišćenog sirćeta.
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće
registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili
nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji,
etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne
predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.
U špajzu najčešće čuvamo namirnice koje imaju iznenađujuće duge rokove trajanja. Mogu da traju mesecima, pa čak i godinama. Međutim, to što im rok upotrebe i dalje nije istekao, ne znači nužno da su oni dobri za konzumiranje
„Tenkovi-kornjače“ ili „car-mangali“ sve češće se pojavljuju na frontu sa ruske strane i igraju važnu ulogu, kako kad je u pitanju pratnja tehnike, tako i u borbi protiv dronova, ističu stručnjaci za Biznis insajder i Forbs.
Kandidat pokreta Kreni-promeni za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović izjavio je, gostujući na opozicionoj N1, kako opozicija samo priča o krađi izbora, a sedi u Skupštini i prima milione.
Kandidat pokreta Kreni-promeni za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović izjavio je, gostujući na opozicionoj N1, da treba dopreti do što većeg broja ljudi koji nemaju prilike da gledaju ovu "kanalizaciju".
Brajan Brković iz pokreta "Bravo" poznat po svojim antisrpskim stavovima, te skrnavljenu srpske zastave najavio kako ide "zajedno i jako" sa Milošem Jovanovićem.
Mandatar za izbor Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da priča dela opozicije o bojkotu izbora za njega nije ništa drugo osim rašomonijada i ocenio da to što neko bira gde će izaći, a gde neće ne znači ništa drugo osim da procenjuju gde bi možda mogli da pobede i gde mogu da kontrolišu svoje odbore.
Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević čestitao je danas 1. maj, Praznik rada, svim građanima Srbije, u zemlji i dijaspopri, uz želju da praznike provedu u zdravlju i radosti sa najbiližima.
Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sazvala je za danas posebnu sednicu na čijem dnevnom redu je izbor vlade i polaganje zakletve predsednika i članova Vlade Srbije. Mandatar za sastav vlade Miloš Vučević izneće na sednici, koja je počela u 12.00 sati, program i predložiti sastav vlade.
Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.
Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.
U Glavnom dnevniku gošća je bila Nevena Đurić, narodna poslanica. Ona je prisustvovala današnjem ekspozeu u Skupštini Srbije, a u studiju Informera prenela je svoje utiske o sastavu nove Vlade.
U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.
Svakog maja se setimo Tita. Neki se sete 1. maja, neki 4. maja, a neki 25. maja. Gosti "Info dana" Titov unuk Joška Broz i istoričar Nebojša Dimitrijević govorili su o tome ko je zapravo bio Josip Broz Tito. Šta je veća misterija: njegov identitet ili istorijska uloga.
Joksim Dragomirović, pradeda Danke Ilić (2) oglasio se rekavši da su u prethodnom periodu bili uznemireni, a da su sada više zbunjeni, te da je "moguće da se telo Danke ilić nikad ne pronađe".
Muškarac čiji identitet nije saopšten teško je povređen u tuči koja se danas oko 17 časova dogodila na izletištu u selu Ravna Dubrava u opštini Gadžin Han.
Specijalista Opšte hirurgije u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici Nikola R. saslušan je danas u Višem tužilaštvu i njemu je zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi, određen kućni pritvor uz elektronski nadzor, pišu portali.
Čačanin Rato Smiljanić (75), penzionisani TV mehaničar, kuću svojih roditelja pre nekoliko godina pretvorio je u jedinstveni muzej nostalgije i sećanja.
Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.
Ostavite komentar
Pravila komentarisanja:
Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.
Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.
Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.
Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.