• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

30.08.2022

08:00

ŠTA SU NAS LAGALI O LJUBAVNIM VEZAMA? U ovih 7 stvari treba odmah da PRESTANETE DA VERUJETE!

Ljubav

ŠTA SU NAS LAGALI O LJUBAVNIM VEZAMA? U ovih 7 stvari treba odmah da PRESTANETE DA VERUJETE!

Podeli vest

Dr Marko Jovašević otkriva koje su to najčešće zablude o ljubavnim vezama

Postoje mnoga opšte prihvaćena uverenja o ljubavnim vezama, koja su zapravo veoma pogrešna i samo bezpotrebno stavljaju teret na jednu vezu i njena očekivanja.

Psihoterapeut dr Marko Jovašević otkrio je 7 najčešćih pogrešnih uverenja:

1. Partner ti nikada neće dosađivati ili te nikada neće razočarati.

Veza nije konstantno stanje blaženstva. Nesavršenost je obostrana i treba težiti da se ta činjenica prihvati. Pokušajte da prihvatite određene limitiranosti vašeg partnera, tako što ćete ih porediti i povezivati sa njegovim snagama. Ako ne možete da prihvatite, napustite vezu.

2. Sa pravom osobom ne moraš mnogo da se trudiš da bi bio srećan i nikada ti neće biti dosadno.

Ko želi da veruje u ovo, automatski je prihvatio da veruje u izmišljenu, slatkastu bajku. Ako ne radite na svojoj vezi sa partnerom, onda je doživljavate zdravo za gotovo.

3. Bezuslovna ljubav sa partnerom.

Šta je u svetu odraslih bezuslovno i da li postoji tako nešto? Ili smo bezobrazni ili će nas partner napustiti, nema bezuslovnosti. Težnja ka bezuslovnoj ljubavi je ideal iskovan kao potreba tokom detinjstva, a veza sa partnerom nije detinjstvo, već sadašnjost u kome smo odrasle osobe.

Foto: Pixabay

veza

4. Brzo rešenje kada dođe do konflikta je najbitnija stvar.

Veza ne treba da bude zasnovana na kapacitetima partnera da prevaziđu konflikt. Veza je zasnovana na povezanosti, kao što i sama reč kaže. Ako ne želite da vas ne boli glava, morate naučiti kako da odložite rešavanje konflikata za kasnije i da tolerišete nerešene konfliktne situacije.

5. U vezi ne treba da imaš tajne.

Neke velike i važne životne stvari, naravno nemojte držati za sebe i van očiju i znanja vašeg partnera. Ali potpuna iskrenost je kulturološki i relaciono jako specifična. Ponekad, tajnost ili privatnost su neophodan deo intimnosti. Ovo ne treba da se meša sa prokockanim poverenjem, prevarom ili nekom izdajom.

6. Partner treba da zadovolji sve tvoje potrebe.

Partner nije roditelj. Na kraju krajeva, ne postoji osoba na ovom svetu koja može da ispuni ili zadovolji sve naše želje i potrebe. Veliko je pitanje da li bismo i bili srećni kada bi nam neko hipotetički i ispunio sve želje.

7. Seksualna želja, strast i uzbuđenje treba da budu konstantno prisutni u jednoj vezi.

Ovo je nemoguće i neodrživo iz razloga što naša biologija, anatomija, fiziologija, libido, hormoni, hemija ne funkcionišu po principu savršenosti, tačnosti i konstantnosti. Prihvatite ovo kada niste u sinhroncitetu sa svojim partnerom. Naravno da se ovo ne odnosi na probleme koji su jasno medicinske prirode.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija