• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2022

20:36

ŠTA ĆE SE DOGODITI VAŠEM TELU AKO MESEC DANA NE JEDETE ČOKOLADU? Stručnjaci imaju zanimljiv odgovor!

Pixabay

Ljubav

ŠTA ĆE SE DOGODITI VAŠEM TELU AKO MESEC DANA NE JEDETE ČOKOLADU? Stručnjaci imaju zanimljiv odgovor!

Podeli vest

Poznato je da šećeri iz slatkiša negativno utiču na zdravlje, a većina nas ne može da se odupre čokoladi. Međutim, da li ste se ikada zapitali šta će se dogoditi vašem telu ako je izbacite iz upotrebe na mesec dana?

Ukoliko narednih mesec dana ne jedete čokoladu, evo koje promene će se dešavati u organizmu:

Promene raspoloženja

Ukoliko odlučite da se odreknete čokolade, samim tim smanjujete unos šećera. Promene nivoa šećera u krvi dovode do promena raspoloženja, žudnje i drugih nezdravih ponašanja.

Šećer može da iscrpi energiju, a ukoliko ne konzumirate čokoladu, primetićete evidentnu razliku.

Foto: Shutterstock

Keksići sa čokoladom

Bolji san

Čokolada sadrži kofein i ukoliko je pojedete kasnije u toku dana, možete da imate probleme sa spavanjem.

Ovaj slatkiš može satima da vas drži budnima. Ukoliko je izbacite, možda ćete primetiti da ste opušteniji, kao i da bolje spavate.

Emocionalna svest

Sigurno ste upućeni u činjenicu da mnogi ljudi loša osećanja “rešavaju” konzumacijom čokolade. Na taj način žele da umire svoje emocije, čak i onda kada im se ne jede.

Izbacivanjem čokolade možete da postignete emocionalnu svet i pomognete poboljšavanju ishrane.

Manji rizik za pojavu bolesti

Ishrana bogata šećerom može da dovede do većeg rizika od razvoja nealkoholne masne bolesti jetre.

Smanjenjem konzumacije čokolade, možete da smanjite rizik od ove bolesti, dijabetesa i prejedenja, pa čak i od kardiovaskularnih bolesti.

Ukoliko želite da pronađete zdraviju alternativu, čokoladu možete da zamenite voćem i orašastim plodovima.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lunatic

pre 1 godinu

Ne volim cokoladu i nikad je ne jedem. I nista se ne desava u mome telu.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija