• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2022

12:41

KAKO ISCRTATI OBRVE? Profesionalni šminkeri otrkivaju korake!

Shutterstock

Ljubav

KAKO ISCRTATI OBRVE? Profesionalni šminkeri otrkivaju korake!

Podeli vest

Jedan od najpoželjnijih trendova lepote u poslednje vreme su prirodne, mekane obrve. Evo kako da postignete ovakav izgled

Samo ispratite ove korake!

Lepak za trepavice

Ako želite punije, a prirodne obrve prvi korak podrazumeva upotrebu lepka za trepavice. Malenu količinu lepka nanesite na obrve kako bi stajale na gore i ostale u tom položaju. Birajte lepak bez lateksa, a kada ga baš i nemate pri ruci možete se poslužiti i providnim gelom za obrve.

Kada nanesete lepak uzmite jednokratnu četkicu za trepavice i raščešljajte obrve na gore. To će vašim obrvama dati prirodan oblik i vama omogućiti najprirodniju moguću podlogu za iscrtavanje što je važno ako imate baš tanke i retke obrve.

Iscrtajte nove dlačice

Sada, kada vam vaše prirodne obrve daju putanju, uzmite olovku za obrve ili tintu za obrve i iscrtajte dodatne dlačice, tamo gde se baš vidi da nedostaju. Vucite tanke linije od dole ka gore. Trudite se da zadržite kontrolu nad svakim pokretom i da budite što preciznije. Popunite sve praznine koje se pojavljuju.

Foto: Shutterstock

Obrve su ukras lica!

Da biste postigle prirodan izgled, pogledajte boju korena svoje kose i izaberite olovku koja je za samo jednu nijansu svetlija.

Iscrtajte luk obrve

Ovaj korak će vas verovatno uplašiti, ali nema potrebe za tim. Stvar je u tome da uvežbate kakav položaj zgloba je neophodan da biste izvukli sam kraj obrve u željenom pravcu. Pratite smer koji vam daju vaše prirodne dlačice nakon češljanja i pripreme i nećete pogrešiti.

Da biste smanjili mogućnost greške, koristite lagane pokrete i izvlačite rep iz nekoliko linija.

Korektor

Za završnicu vašeg makeupa, da biste istakli iscrtani oblik vaših obrva, uzmite malu preciznu četkicu i ispod obrva nanesite korektor. Važno je da četkica bude zaista precizna kako biste mogli da postignete željeni efekat.

Zatim, nanesite korektor i iznad obrve. Ovo će vam omogućiti dva efekta: da prekrijete sve greške koje ste možda napravili, ali i da istaknete svoje nove, pune i meke obrve. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija