• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2022

13:42

ŠTA SE DEŠAVA VAŠEM TELU AKO NE PIJETE ALKOHOL MESEC DANA?

Ljubav

ŠTA SE DEŠAVA VAŠEM TELU AKO NE PIJETE ALKOHOL MESEC DANA?

Podeli vest

Bez obzira na to da li pijete često ili tek ponekad nazdravite, iznenadićete se kada saznate kolika mogu biti zdravstvena poboljšanja ukoliko mesec dana ne pijete alkohol

Postoje mnoga zdravstvena poboljšanja koja se dešavaju kao rezultat uzdržavanja od alkohola tokom 30 dana. Dok su neki specifični za pojedince, mnogi su univerzalni, kao što je na primer spavanje, koje se značajno poboljšava, zatim pamćenje, imunitet koji je jači, a istovremeno se smanjuje rizik od raka.

Neki ljudi, takođe, imaju i benefite u vezi sa kardiovaskularnim sistemom, ali i gubitkom težine.

Nakon četiri nedelje, imunitet, pamćenje, raspoloženje, vidno su bolji, ali i je i koža čistija, a impulsivnost i promene u ponašanju su takođe neke od prednosti odustajanja od alkohola na kratak vremenski period.

Foto: Pixabay

Vino

Postoje i neurološke prednosti apstinencije od alkohola. Neki od njih mogu se primetiti u roku od nedelju dana od prestanka, ali su mnogo vidljiviji nakon mesec dana.

Biti trezan mesec dana može prekinuti ciklus zavisnosti, a takođe nas može naterati da se pomirimo sa određenim emocijama koje smo prikrivali alkoholom.

Trebalo bi prekinuti začarani krug i stvoriti dugotrajno iskustvo apstinencije koje će pokazati mozgu da je ideja održiva. Pored toga, ljudima daje dovoljno vremena da preispitaju svoj odnos sa alkoholom i pokušaju da postave jasnije granice.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zdenko

pre 1 godinu

Ne znam cije je ovo istrazivanje pokazalo ali moj deda i baba su do smrti, 96 godina, pili po, baba jednu a deda dve_tri do svojih 96 godinica... Ja sam na njihovoj strani.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija