• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.I.

08.01.2023

17:00

DETOKS ISHRANA POSLE PRAZNIKA! Naš nutricionista Mirković objašnjava zašto je važno da sklonite OSTATKE hrane

Pixabay

Ljubav

DETOKS ISHRANA POSLE PRAZNIKA! Naš nutricionista Mirković objašnjava zašto je važno da sklonite OSTATKE hrane

Podeli vest

Praznici su period godine kada volimo da se opuštamo, ali i uživamo u hrani i piću. Nutricionista Branka Mirković govorila je za Informer.rs kako da sprovedete detoksikaciju i napravite promene u ishrani

 - Napravite atmosferu kao da ste u dobrom spa centru i lakše I bolje ćete proći detoksikaciju, odnosno povratićete se u dobro radno stanje, relaksirani i opušteni- objašnjava nutricioista Branka.

Foto: Printscreen You Tube TVDR

Branka Mitrović nutricionista

Važno je napraviti neke promene u ishrani ali isto tako i u okruženju.

1. Očistite frižider i ostave od jake, masne i nezdrave hrane i alkoholnih pića, industriskih sokova, i kola, pića, kao i raznih slanih Ii slatkih grickalica

2. Nabavite zdravu i ukusnu hranu u kući i radnom okruženju. Običaji da se jedu ostatci razne hrane nisu preporučljivi. Zamrznite viškove hrane, a ostalo sklonite iz vidokruga. Napravite dosta zdravih salata od povrcća, voće, jogurta, kefira…

Foto: Shutterstock

Detoks

3. Važno je da se vratite fizičkoj aktivnosti. Nema opravdanja, ustajanje, vežbanje, tuširanje i kratka šetnja do posla, barem jedan deo. Nije neophodno da idete do teretane, istežite se, pustite muziku i krecite što više.

4. Doručkujte u određeno vreme, jer nije dobro da budete jako gladni i pojedete neko pecivo ili grickalicu. Teško je odoleti iskušenju kada ste jako gladni…

5. Supe od povrća ili nemasnog mesa i povrća su odlične da se zasitite i unesete malo kalorija, posebno tople supe od povrća smiruju osećaj gladi. Bićete siti i zadovoljni, a unećete manje kalorija.

Foto: Shutterstock

6. San je bitan i spavajte najmanje sedam do osam sati noću. Najvažnije je da ne legnete kasno. Napravite atmosferu za miran san. Poremećaji sna i spavanja su česti uzrok povećane težine.

7. Izbegavajte ljude koji se prejedaju Ii stalno pričaju o nezdravoj hrani i načinu i stilu života. Samo gubite energiju čak iako želite da ih promenite.

8. Napravite nove dnevne rutine i navike, malo po malo i rezultat je osiguran. Osećaćete se bolje, imati više energije i biti pozitivniji I produktivniji.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija