• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2023

16:26

USPORITE STARENJE! 3 trika za mladolik izgled

Shutterstock

Ljubav

USPORITE STARENJE! 3 trika za mladolik izgled

Podeli vest

Uvedite hemijske pilinge, retinol i električne tretmane lica u rutinu i smanjite znakove starenja.

Invazivni tretmani će uvek biti najefikasniji način da izbrišete godine sa vašeg lica. Međutim, ako se još uvek ne osećate spremnim za to ili jednostavno ne želite da pribegnete takvim metodama protiv starenja, onda su sledeća tri načina nešto najbolje što možete da uradite za svoj izgled:

Foto: Shutterstock

Nega

Enzimski ili hemijski piling

Bore su možda prvi znak starenja koji vam pada na pamet, ali nije jedini. Tupa, gruba koža i smeđe mrlje su neki drugi vrlo česti znaci starenja. Da biste ih smanjili i vratili vašoj koži sjaj, jednom ili dva puta nedeljno u svoju rutinu uključite piling prirodnim enzimima ili AHA, kao što su glikolna i mlečna kiselina.

Retinol

Takođe poznat kao „čudo nege kože“, retinol nastavlja da se dokazuje kao najefikasniji aktivni sastojak u borbi protiv starenja, što čini uključivanje vitamin A kreme, ulja ili seruma, korakom o kojem se ne može pregovarati u rutini nege lica.

Foto: Shutterstock

Nega lica

Električni tretmani lica

Električni tretmani lica su nova opsesija najpoznatijih holivudskih ličnosti, kao što su Margo Robi i Dženifer Lopez. Iako su to nekada bili tretmani koji su se radili isključivo u kozmetičkim salonima, danas se mogu raditi i kod kuće zahvaljujući inovativnim uređajima za negu kože.

Najbolji tretman je uvek prevencija, tako da ne preskačite svakodnevno nanošenje, ali ni naknadno obnavljanje kreme za sunčanje tokom dana, kako biste zaštitili svoju kožu od UVA zraka, koji su odgovorni za njeno starenje, i naravno od UVB zraka, koji su odgovorni za opekotine od sunca.

bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“
Društvo

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“

Povodom dvadesetog obeležavanja međunarodnog dana Dunava, na teritoriji Republike Srbije i drugih podunavskih zemalja održava se niz manifestacija, radionica i festivala koji imaju za cilj da skrenu pažnju i podignu svest o važnosti drugog sliva Evrope. Reka Dunav prolazi kroz četrnaest zemalja u kojima živi preko 80 miliona ljudi kao i četiri evropske prestonice, Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd.

29.06.2024

13:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija