• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2023

19:00

ISKORISTITE MASLINOVO ULJE ZA NEGU KOD KUĆE! Kap zdravlja za kosu i kožu

Shutterstock

Ljubav

ISKORISTITE MASLINOVO ULJE ZA NEGU KOD KUĆE! Kap zdravlja za kosu i kožu

Podeli vest

Poznato je koliko je maslinovo ulje zdravo za pripremu hrane, ali ne ustručavajte se da ga koristite za negu tela i kose. Ovo ulje bogato je vitaminima A i E i sve više je kozmetičkih proizvoda koji ga sadrže.

 Pogledajte na koji način možete da ga koristite kod kuće.

Napravite pakovanje za kosu

Ukoliko imate suvu i oštećenu kosu, onda su maske sa maslinovim uljem odlično rešenje. Ako se farbate i često koristite aparate za stilizovanje kose, redovnim nanošenjem ove maske brzo ćete je oporaviti, a već posle dva tretmana osetićete pod prstima da su vlasi mekše.

Foto: Pixabay

Probajte i ovo

Ukoliko imate suve laktove, svakoga dana na njih nanesite maslinovo ulje
Pre spavanja izmasirajte uljem stopala. Obujte pamučne čarape i u njima prespavajte
Malo maslinovog ulja protrljajte rukama, posebno umasirajte oko noktiju. Nećete imati problema sa zanokticama

Dve kašike maslinovog ulja pomešajte sa dve kašike kokosovog ulja. Ukoliko vam je kosa duga, udvostručite meru. Na suvu kosu nanesite masku od korena do krajeva. Blagom masažom utrljajte u teme i po celoj dužini. Uvijte glavu u peškir i ostavite da deluje od 45 minuta do dva sata. Ponovite ovo dvaput nedeljno.

Maska za lice

Maske sa maslinovim uljem su dobre i zato što ne izazivaju negativne efekte jer ovo ulje odgovara svim tipovima kože. Osim hidrirane kože, primetićete da je i sjajnija, a za to je zaslužan vitamin E.
Pomešajte kašiku maslinovog ulja, kašiku meda i jedno jaje. Nanesite masu na lice i ostavite da deluje 15 minuta, pa isperite hladnom vodom. Jednom do dva puta nedeljno odvojte vreme za ovaj ritual.

Piling za telo

Piling je najbolji način da uklonite mrtve ćelije sa kože, a onda ćete rešiti problem perutanja i osećaj svraba.

Pomešajte tri kašike žutog šećera, dve kašike maslinovog ulja, dve kašike meda i kašiku zelenog čaja. Tokom tuširanja rukama nanesite piling i dobro istrljajte telo. Efekti se vide već posle prvog tretmana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija