• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

05.04.2023

13:00

ZAŠTO PSI HRČU? Kod nekih je to zbog fizičkog izgleda, ali postoje još 4 druga razloga - možda im je potreban veterinar!

Freepik.com

Ljubav

ZAŠTO PSI HRČU? Kod nekih je to zbog fizičkog izgleda, ali postoje još 4 druga razloga - možda im je potreban veterinar!

Podeli vest

Ukoliko vaš pas ima višak kilograma ili alergiju, između ostalog to mogu biti razlozi zbog kojih on hrče.

Nema sumnje da nam ljubimci ulepšavaju život i da je ljubav koju osećamo prema njima nešto posebno, ali kada počnu da "testerišu" tokom spavanja, nekada i gore od ljudi, sigurno vam nije ni slatko, ni prijatno.

Postoji više razloga zbog kojih pas hrče, a ono na šta posebno treba da se obrati pažnja jeste, da li je to oduvek radio, ili je počeo u skorije vreme, navode na jednom profilu na društvenoj mreži Instagram, koja se bavi ljubimcima.

Rase prirodno sklone hrkanju

To su psi koji imaju kraće noseve, kao i izduženo, meko nepce, koje može biti uzrok za ograničeno disanje u toku dremanja, koje će za posledicu imati upravo hrkanje (na primer: engleski buldog, čau-čau, bokser, francuski buldog, mops).

Položaj u kojem pas spava

Ukoliko primetite da vaš pas glasno hrče dok spava na leđima, možete pokušati da ga pomerite na bok, što bi trebalo da zaustavi hrkanje.

Foto: freepik

pas leži

Kilaža

Pas koji ima prekomernu težinu može imati problema sa spavanjem, jer su mu suženi disajni putevi.

Zapušen nos

Kao što je ljudima teško da dišu usled zapušenog nosa i prehlade i naši ljubimci se mogu naći u sličnoj situaciji.

Alergije

Ukoliko ste primetili da vaš pas hrče samo u određenom delu godine, može biti u pitanju sezonska alergija.

U svakom slučaju, ukoliko vam je neobično što vas pas hrče, ne bi bilo loše da potražite savet veterinara.

Da li ste primetili da vaš pas hrče i znate li razlog tome?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!
Politika

Zapad želi da amortizuje otpor Srbije ulasku tzv. Kosova u SE! Milivojević: Priština ništa nije uradila u vezi sa osnivanjem ZSO!

Kako se bliži 16. maj kada bi Komitet ministara u Strazburu trebalo da donese konačnu odluku da li će lažna država Kosovo ući u Savet Evrope, tako su sve glasnije najave da bi ovaj korak Prištine mogao da se odloži i uslovi formiranjem Zajednice srpskih opština. Takvu tezu zastupa i diplomata Zoran Milivojević, koji ocenjuje da bi to mogla da bude izlazna strategija Zapada kako bi se izbegle podele i rizik od kompromitovanja i neuspeha.

06.05.2024

09:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija