• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
author image
Informer.rs

Novinar

18.04.2023

08:25

ZA 15 DANA I DO 5 KG MANJE! Iskoristite višak jaja posle Vaskrsa za popularni dijetalni jelovnik

Pixabay

Ljubav

ZA 15 DANA I DO 5 KG MANJE! Iskoristite višak jaja posle Vaskrsa za popularni dijetalni jelovnik

Podeli vest

Ako ste dobrog zdravlja, jaja vam ne smetaju, a voleli biste da skinete koji kilogram, pravo je vreme da posle vaskršnjih praznika započnete dijetu.

Prema našoj mini-anketi, polovina žena svake godine upravo posle Vaskrsa najbrže smrša, i to pridržavajući se dijete koja uključuje kuvana jaja, jer se uvek dešava da ih ostane posle praznika.

Jaja sadrže puno proteina, vitamina i minerala kojima se organizam snabdeva. Lako se vare, a pomažu da se toksini izbace iz tela i dugo drže sitost.

Ovu dijetu neki zovu i citrus dijetom jer se svakodnevno jede i pomorandža, koja se pokazala kao veoma uspešna za ubrzavanje metabolizma i sagorevanje masnih naslaga.

Dok ste na ovoj dijeti, važno je da pijete dosta vode jer će pomoći da se telo brzo očisti od toksina. Traje 15 dana, jelovnik se ponavlja na pet dana, a s obzirom na to da se ubraja u restriktivne preporučuje se da posle svakih pet dana budete bar dva dana bez dijete, ali da jedete umereno, a da dva dana kasnije dijetu nastavite. Zabranjeni su sokovi, alkohol, šećer i so.

Foto: Freepick

Jaja

Oni koji su je probali, u zavisnosti od godina i navika, tvrde da se gubi od tri do pet kilograma.

Doručak je isti svakog dana: pomorandža, dvopek, šolja čaja ili kafa bez šećera

1. dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, čaša kiselog mleka
Večera: dva paradajza, dva kuvana jajeta, pola glavice zelene salate

2. dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, čaša kiselog mleka, šolja čaja ili kafe
Večera: 125 g barene junetine, paradajz, pomorandža, dvopek

3. dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, glavica zelene salate
Večera: 125 g barene junetine, paradajz, pomorandža, šolja kafe ili čaja

4. dan

Ručak: 125 g mladog sira, pomorandža, dvopek
Večera: 125 g barene junetine, dva paradajza, jabuka, dvopek

5. dan

Ručak: 200 g barene piletine, paradajz, dvopek
Večera: 500 g barenog povrća (šargarepa, karfiol), jaje

Foto: Shutterstock

Uputstva i pravila:

Bareno meso i povrće možete začiniti biljnim začinom
Ne pijte alkohol
Namirnice možete da jedete vruće ili hladne, ali u ustaljeno vreme sa razmakom između obroka od tri sata

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set