• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

22.05.2023

11:47

OVO JE 6 PRIRODNIH REŠENJA ZA BOLNE CIKLUSE: Nemojte odmah da posežete za lekovima

Shutterstock

Ljubav

OVO JE 6 PRIRODNIH REŠENJA ZA BOLNE CIKLUSE: Nemojte odmah da posežete za lekovima

Podeli vest

Nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da će vam čaj od kamilice, đumbira i još neka prirodna rešenja pomoći prilikom bolnih menstruacija.

Mnoge devojke i žene imaju problem sa bolnim menstruacijama i dok većina često prvo poseže za industrijskim lekovima, nutricionistkinja Nataša Đukić predlaže da probate nešto drugačije.

Umesto da prvo popijete lek protim bolova i grčeva, probajte neka od prirodnih rešenja.

- Ukoliko se svakog meseca suočavate sa bolnim menstruacijama, ne brinite – postoje rešenja iz prirode - navodi nutricionistkinja i daje nekoliko predloga:

Čaj od kamilice

Kamilica je lekovita biljka koja je poprilično popularna za ublažavanje grčeva. Sadrži flavonoide, koji imaju antiinflamatorna svojstva, što može pomoći u smanjenju bola i upale.

Čaj od đumbira

Đumbir je jedan od najboljih i najlakših načina za ublažavanje grčeva. Antiinflamatorna svojstva ovog lekovitog korena pomažu u smanjenju bolova koji su povezani sa menstruacijom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je prirodni antioksidant i takođe ima analgetičke i antiinflamatorne osobina, što može pomoći u ublažavanju bola i zapaljenja, povezanih sa menstrualnim grčevima.

Foto: Shutterstock

zeleni čaj

Jogurt

Jogurt je bogat izvor kalcijuma i sadrži vitamin D u tragovima. Unošenje kalcijuma i vitamina D pomaže u smanjenju simptoma PMS-a i smanjuje grčeve tokom menstruacije.

Gorka so

Dodajte 1-2 čaše gorke soli u toplu kupku i potopite se na 15-20 minuta. Kada se gorka so apsorbuje preko vaše kože, može vam pomoći u otklanjanju grčeva i bolova tokom menstruacije.

Seme piskavice

Potopite 2 kašičice semena piskavice u čašu vode, preko noći. Ujutru konzumirajte na prazan želudac. Pijte ovu mešavinu jednom dnevno, svako jutro, nekoliko dana pre početka menstruacije. Seme piskavice je analgetik i može da vas oslobodi bolova, što može pomoći u smanjenju menstrualnih grčeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15