• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

24.05.2023

11:35

ZAŠTO SE VEZUJEŠ ZA MUŠKARCA KOJI TE POVREĐUJE? Odgovor leži u tvom detinjstvu

Shutterstock

Ljubav

ZAŠTO SE VEZUJEŠ ZA MUŠKARCA KOJI TE POVREĐUJE? Odgovor leži u tvom detinjstvu

Podeli vest

Ekspert za veze, Slađana Trikić ističe da ukoliko nisi dobijala dovoljno ljubavi u detinjstvu, to može biti razlog zbog kojeg sada imaš probleme sa partnerima.

Iako bi veza trebalo da bude nešto lepo, što zapravo oplemenjuje život, pojedine žene dospevaju u situacije da se vezuju za partnera koji ih ustvari povređuje.

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić otkriva zašto je to tako:

- Zašto se vezuješ za muškarca koji te povređuje? Pa to je upravo zato što taj muškarac u tebi budi, odnosno trigeruje upravo one rane i boli koje ti imaš još iz detinjstva i koje nisi razrešila. Znači, ukoliko ti nisi dobijala dovoljno ljubavi, pažnje, podrške kad si bila mala, od svojih roditelja, ti sada nesvesno biraš partnera oko čije ljubavi i pažnje ćeš morati da se boriš i da se trudiš, zato što je to jednostavno obrazac ponašanja koji si ti naučila, još u detinjstvu. Znači, ti si navikla da se boriš za ljubav i takođe si stvorila gomilu limitirajućih uverenja, između ostalog i da nisi vredna ljubavi - navodi Slađana i dodaje:

Foto: Shutterstock

svađa

- Ukoliko tebe partner povređuje, on takođe u tebi budi osećanja na koja si ti navikla, koja su ti poznata, jer si se tako osećala i u detinjstvu. Da bi ostvarila jednu zdravu vezu i pre svega da bi ti bila jedna srećna i zadovoljna osoba u svom životu i da bi mogla da uživaš u svom životu, prvo je neophodno da se svi ti obrasci, blokade, programi, da se sve to obriše. Sve to što ti zapravo nosiš u sebi, jer ukoliko to ne uradiš, ti nikada nećeš moći da ostvariš ljubav svog života i nikada nećeš moći da budeš zaista srećna - zaključuje Slađana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija