• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.06.2023

20:54 >> 19:24

DA LI STE ZEC ILI KORNJAČA? Evo koliko u proseku traju intimni odnosi

Ljubav

DA LI STE ZEC ILI KORNJAČA? Evo koliko u proseku traju intimni odnosi

Podeli vest

Muškarci koji ne mogu da odgode vrhunac dva minuta od početka odnosa, ali ni da ga dožive nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako bi trebalo da posete svog lekara...

I dok su jedni počasni "maratonci", tačnije intimni odnosi im traju duže nego što kaže prosek, drugi su zadovoljni titulom "sprintera", odn. na kraćim stazama u krevetu. Međutim, ugledni stručnjak za lečenje muških intimni problema, dr Heri Fiš stavio je tačku na razne špekulacije.

U istraživanju za svoju knjigu "Gola istina - Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle" otkrio je kako čak 43 posto parova u proseku ne vode ljubav duže od dva minuta. Kod 27 odsto ljudi intimni odnosi u proseku traju od tri do sedam minuta, za 18 odsto njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 odsto parova kaže kako im intimni odnos, odnosno sama penetracija, traje od 15 minuta do nekoliko sati, prenosi Mondo

Foto: Shutterstock

U žurbi najviše strada žensko zadovoljstvo 

Kao glavne "krivce" za to navodi muškarce, mada se prevremenom ejakulacijom smatra stanje u kojem intimno uzbuđenje ne može da se kontroliše duže od minuta. Više od 90 odsto žena ne može doživi vrhunac u roku od dva minuta, pa u takvom odnosu njihovo zadovoljstvo definitivno trpi.

- Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke - rekao je dr Fiš.

Dodaje kako muškarci koji ne mogu da odgode vrhunac dva minuta od početka odnosa, ali ni da ga dožive nakon 40 minuta vođenja ljubavi, svakako bi trebalo da posete svog lekara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 10 meseci

Moji od odnosi sveukupno od predigre do kraja traju oko 50-55 minuta, sam odnos 40-45 min, često imam problem da partnerka ili ne može toliko da izdrži ili svrši po nekoliko puta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija