• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

21.08.2023

15:10

Želiš da se vratiš bivšoj ljubavi? Prvo odgovori na ova važna pitanja

Freepik.com

Ljubav

Želiš da se vratiš bivšoj ljubavi? Prvo odgovori na ova važna pitanja

Podeli vest

Pitanja poput zašto baš sada da se vratim staroj vezi i šta se to promenilo, daće ti odgovor da li to uopšte i da uradiš.

Ponekad, nakon prekida ljubavnog odnosa, ljudi počnu da razmišljaju kako bi bilo da svojoj vezi daju još jednu šansu. 

Razlog tome je najčešće neka nada da će ovaj put stvari biti drugačije i bolje. 

Kao što na početku veze osećate leptiriće i imate takozvane "ružičaste naočare" i misao o pomirenju može da bude "opojna" i zakamuflira pravo stanje stvari. 

Ukoliko razmišljate da obnovite vezu, psihoterapeuti Jelena Stanivuković i David Ramadani savetuju da prvo iskreno odgovorite na ova pitanja:

Foto: Shutterstock

veza

1. Da li je ovo nešto što stvarno želim ili pokušavam da ublažim osećanja koja imam, povodom toga što sam sam/a?

2. Da li ću morati ponovo da zanemarim svoje potrebe u pokušaju da ovo uspe?

3. Zašto sad? Šta se promenilo? Za mene? A za njega/nju? Ako se ništa nije promenilo, zašto mislim da će biti drugačije ovog puta?

4. Kako moje telo reaguje na pomisao da mi se ova osoba ponovo vraća u život?

- Još jedan pokušaj, još jedna šansa je predivna stvar - to znači da i dalje ima ljubavi. Međutim, da li to znači da treba dati drugu šansu svakome i svemu?

Veruj u ljubav i u druge šanse. Veruj u "ajde da probamo još jednom", ali isto tako veruj da se ništa neće promeniti u odnosu, ako se nije promenilo ono, zbog čega je došlo do prekida. 

Ne pobeđujemo u životu, samo zbog toga što želimo da pobedimo. Pobeđujemo kada znamo kako da se borimo za ono što želimo. Tako je i u ljubavi - navode psihoterapeuti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija