• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.11.2023

23:20

Koliko bi muškarac trebalo da 'izdrži' u krevetu?

freepik

Ljubav

Koliko bi muškarac trebalo da 'izdrži' u krevetu?

Podeli vest

Da li uopštepostoji određeno vreme koliko bi muškarci trebalo da izdrže u krevetu ili ne?

Ili su žene te koje su izmislile vreme koje je potrebno da bi ih njihova jača polovina zadovoljila... Istraživači su odlučili da ispitaju ovu činjenicu i došli su do zaključka - muškarci ipak imaju neki limit i određeno vreme za koje treba da urade 'sve što treba' dok su u krevetu sa svojim partnerkama.

Svaki muškarac je drugačiji i svaki može da izdrži različito vreme, a mnogi ne znaju kolika je neka 'sredina', pa su prisutni nesporazumi i različita očekivanja. Zato postoji nauka.

Generalno za muškarce seks traje kratko, između tri i sedam minuta, a maksimalno deset. Ako se ove brojke sagledaju sa tačke gledišta jedne žene, one su premale i nisu zadovoljavajuće.

Foto: Shutterstock

Od 7-13 minuta kažu statistike

Prema stručnjacima, najbolja, odnosno 'prava' mera za dužinu seksualnog odnosa je između sedam i trinaest minuta - bez predigre. Predigra bi trebalo da bude pre samog odnosa jer opušta i priprema telo za ono što sledi, piše 24 sata.

Kada bi se ocenjivalo, sedam minuta bi bilo dobro za neku prelaznu ocenu, dok bi trinaest bilo odlično i 'taman'.

Pored ovih brojki, ono što bi moglo da podpomogne dužinu kvalitetnog odnosa jeste sledeće.

1. Predigra - uvek!

Muškarci, za razliku od žena vole da preskaču predigru jer su oni vizuelni tipovi, kojima dodir i nije preterano potreban. Muškarci vole da gledaju i na taj način se uzbuđuju, dok žene više vole nežne dodire, one povezane s emocijama, koji će učiniti da se oseća voljenom i poželjnom.

2. Malo zabave nije na odmet

Ovo ste veroatno već i znali, ali za kvalitetan seks je potrebno malo zabave i avanture. Budite maštoviti i fleksibilni, a akcija će vam biti mnogo bolja, zanimljivija i naravno duža.

Foto: Shutterstock

Začinite stvari, budite maštoviti i fleksibilni

Ipak, dužina seksa ne bi trebalo da bude nikakav veliki faktor koji će uticati na vaš odnos sa partnerom. Bitno je da uživate oboje, bilo da vođenje ljubavi traje kratko ili sat vremena...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija