• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2024

15:20

On je bio najveća ljubav princeze Dajane! Njihov odnos je bio poseban, a ono što mu se dogodilo nakon afere je jezivo (FOTO)

EPA

Ljubav

On je bio najveća ljubav princeze Dajane! Njihov odnos je bio poseban, a ono što mu se dogodilo nakon afere je jezivo (FOTO)

Podeli vest

Princeza Dajana je imala buran ljubavni život i više ljubavnika, ali jedna od najvećih ljubavi bio je Beri Manaki, njen telohranitelj.

Bajkovito venčanje princa Čarlsa i princeze Dajane obeležilo je početak osamdesetih. Ali, u  njihovom bračnom životu nisu cvetale ruže, od samog početka.

Odmah nakon venčanja Čarls je nastavio vezu sa Kamilom Parker Bouls,zapostavljena, ponižena i tužna princeza Dajana očajnički je pokušavala da privuče pažnju svog muža, toliko da se u prvoj trudnoći bacila niz stepenice.

Dajana je u jednom trenutku postala neverna i počela da menja ljubavnike. Među njima su biili i Džejms Hjuit, za kog se spekulisalo da je pravi otac princa Harija i hirurg Hasnat Ka.

Jedan od njih, često zaboravljan, bio je Beri Manaki, jedna od Dajaninih najvećih ljubavi.

 

 

 

On je skončao je na sličan način kao Dajana, godinama pre nego što je princeza poginula u pariskom tunelu. Manaki je, naime poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Beri je radio kao policajac, kao deo Kraljevskog odreda, koji ima zadatak da štiti pripadnike britanske kraljevske porodice. Nakon što se dokazao, postao je lični telohranitelj princeze Dajane 1985. godine, a pratio ju je na putovanjima i tokom njenih kraljevskih obaveza.

Dajana pala na zgodnog telohranitelja

U to vreme brak Čarlsa i dajane bio je u krizi, pa se Dajana okrenula zgodnom telohranitelju, koji joj je postao rame za plakanje. 

Zanimljivo je da je Piter Satelen, vokalni trener koji je pomagao Dajani da poboljša javni nastup, snimio njenu izjavu u kojoj ona kaže da je od 1985. do 1986. bila mnogo zaljubljena u nekoga ko je radio u njenom okruženju.

 

 

Nije izgovorila njegovo ime, ali su britanski mediji, uključujući Mirror, godinama pisali da svi veruju da je govorila o Beriju Manakiju.

Manaki je 1986.  saznao da će ga prebaciti u jedinicu koja štiti diplomate, nakon što je njegov odnos sa princezom Dajanom ocenjen kao neprikladan.

Foto: profimedia

 

 

Oteran zbog sumnje na aferu sa Dajanom

Sama Dajana je izjavila da je njen telohranitelj oteran zbog sumnje da njih dvoje imaju aferu, što joj je teško palo.

 Bila sam srećna samo kad je on bio u blizini – rekla je Dajana.

Ona je negirala da je njihova veza ikada bila seksualna, već je insistirala da je Manaki više bio nekakva očinska figura.

 - Rado bih se odrekla svega ovoga, otišla i živela s njim. Ljudi su postali vrlo ljubomorni i bezobrazni u ovoj kući, pa je on morao da ode - rekla je ledi Di.

Manaki je, inače, takođe bio u braku, sa Suzan Benet, s kojom je dobio ćerke Mišel i Kler, a nakon što je odvojen od princeze, nije uspeo da se posveti ni porodici ni karijeri.

Poginuo je 15. maja 1987, u saobraćajnoj nesreći koja je, kao i Dajanina, podstakla mnogo teorija zavere.

Dajana je nakon Berijeve smrti bila neutešna.

- Sve se saznalo i on je izbačen, a onda ubijen. To je najveći udarac u mom životu. On je bio najveća ljubav koju sam ikada imala - istakla je Dajana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!
EURO 2024

A kazna za "Ubij Srbina!"?! Hitno se oglasio FSS!

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović izjavio je danas da će FSS zauzeti stav o kaznama za FS Hrvatske (HNS) i FS Albanije (FSHF) kada dobije zvaničnu odluku Evropske fudbalske unije (UEFA).

23.06.2024

17:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija