• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

07.03.2024

15:04

Sve pikanterije iz veze Emanuela Makrona i Brižit - roditelji joj pretili da im se kloni sina

EPA

Ljubav

Sve pikanterije iz veze Emanuela Makrona i Brižit - roditelji joj pretili da im se kloni sina

Podeli vest

Brižit Tronje(Makron), supruga Emanuela Makrona u njegovom životu prisutna je još od kada je bio 15-godišnjak, isprva kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slede ljubavnica, a zatim supruga i prva dama.

Elegantna i vitka, Brižit je najbliža Makronova velika ljubav, od njega je starija 24 godine.

- Svake večeri razmenjujemo šta smo čuli jedan o drugom. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim - rekla je ona intervjuu za magazin "Pari Mač" jednom.

Brižit se našla na naslovnim stranicama skoro desetak časopisa tokom predsedničke kampanje u Francuskoj, ruku pod ruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svet svojom neobičnom romansom.

Međutim, pre svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje dece, koja predaje francuski, latinski i dramu.

Foto: Prpfimedia

 

Ko je Brižit?

Rođena je u Amjenu, gde i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspešno bavi proizvodnjom testenine i čokolade.

Početkom 1990-ih veoma ju je zainterigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emanuelovom inteligencijom, a osećanja su bila obostrana i, dva meseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će je oženiti "šta god radila".

Makron je nastavio školovanje, ali je sve vreme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz gde je nastavila da radi kao nastavnica.

Oni koje poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom.

Ona je uz Makrona i danas, fokusirana na život s mužem političarem i ogromnu povećenost njegovom predsednikovanju.

- Srećna sam što ovo delim sa Emanuelom, iako kad je reč o politici nisam imala mnogo izbora - rekla je Brižit, istovremeno izrazivši želju da, kao prva dama, pomogne mladim ljudima koji se hvataju u koštac s mnogobrojnim problemima.

Foto: Prpfimedia

 

Roditeljska pretnja

Bivši učenici jezuitske škole La Providens u severnofrancuskom gradu Amjenu i danas se sećaju profesorice francuske literature i latinskog. Kako bi je i mogli zaboraviti sa svojim svetloplavim uvojcima, u kožnim pantalonama i cipelama visokih štikli upadala je u oči među svojim konzervativnim provincijskim koleginicama.

Bila je najmlađa od šestoro dece, s braćom i sestrama čak dve decenije starijih od nje. Udala se vrlo mlada, s nepunih dvadeset godina za bankara Andrea Luija Oziera. Početkom devedesetih, u danima kada je počela ova neobična ljubavna saga, Brižit, koja je tada nosila prezime tadašnjeg supruga Ozier, imala je troje dece tinejdžerske dobi od kojih je jedna ćerka išla u razred s Emanuelom.

Upravo je ona majku upoznala sa svojim "pametnim, nadarenim" prijateljem iz razreda. Učenik Makron, koji je bio bliži sa svojim profesorima nego s učenicima, uskoro je postao blizak svojoj omiljenoj profesorici, van nastave pripremajući se za njene pozorišne komade. Postalo je jasno da je dečak zaljub­ljen u svoju profesoricu, ali malo ko je bio spreman za ono što je usledilo.

Njihovo poznanstvo preraslo je u romansu i dečakovi roditelji zapretili su Brižit da se kloni njihovog sina dok ga ne prođe zaljub­ljenost, na što je ona odgovorila:

Foto: EPA

 

- Ne mogu vam ništa obećati

Sina su zatim poslali u Pariz kako bi ga udaljili od Brižit, ali pre odlaska on joj je obećao da će je kad-tad oženiti. Tako je i bilo - veza na daljinu, bazirana na svakodnevnim telefonskim razgovorima, ne samo da je preživela nego se Brižit 2006. razvela od supruga i već iduće godine postala gospođa Makron. Kako je jednom prilikom rekla: "Ja kada nešto odlučim, to i uradim".

Ceo Amjen je bio šokiran Makronovi roditelji dugo nisu mogli da prebole sinovu vezu sa 24 godine starijom majkom troje dece, optužujući je da mu oduzima njegovo pravo na normalan život i decu. Kao rezultat, Makron je postao bliži s njenom porodicom. Kada je par 2007. odlučio ozakoniti svoju vezu, tada 29-godišnji Makron ruku svoje supruge zatražio je upravo od njene dece. Danas je blizak i sa sedmoro unučadi svoje supruge koji ga zovu "dedi". Neki od njih viđeni su na bini nakon proglašenja njegove izborne pobede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija